Biznis 23.12.2015.

Pogledajte nove opcije na Vajberu!

ČITANJE: 1 minuta
vajber
Ako još niste, preuzmite čim prije novu verziju Vajbera. Popularna aplikacija za slanje besplatnih poruka i razgovore osvanula je u novom ruhu, a  od sada ima i podršku za nove poruke koje se same brišu.

Za ove poruke biće prije svega potrebno preuzimanje i instaliranje Wink aplikacije, koju je Vajber nedavno kupio.

Pomoću Winka je nadalje moguće podešavanje vremena nakon kojeg će poslana poruka biti izbrisana, kako na telefonu sa kojeg je poslana, tako i na telefonu osobe koja je primila poruku.

Pritom su korisnicima na raspolaganju četiri vremenske opcije, poruke se mogu izbrisati nakon jedne, tri, sedam ili 10 sekundi.

vajber 2

Nakon instalacije Wink aplikacije, samobrišuće poruke mogu se slati iz Vajbera, i to dodatnog menija, odakle se inače šalju slike, datoteke i slično.

Klikom na Wink ikonu aktivira se kamera te omogućava slikanje ili snimanje kratkog video zapisa dužim pritiskom na Record tipku.

Snimljeni materijal se može dopuniti tekstualnim porukama, a onda poslati uz vrijeme nakon kojeg će se poruka izbrisati.

vajber 3

Wink poruke nikako nije moguće sačuvati, čak se sadržaj poruka ne može vidjeti prije nego se klikne na Wink logo.

Ovim potezom, Vajber želi zaštititi privatnost korisnika te omogućiti razmjenu povjerljivih fotografija i video zapisa, koji nisu za svačije oči.

(net.hr)