Magazin 03.06.2019.

Pogledajte program obilježavanja krsne slave grada Spasovdana

ČITANJE: 1 minuta

Bogatim kulturno-umjetničkim programom, Banja Luka će obilježiti krsnu slavu grada – Vaznesenje Gospodnje Spasovdan, u četvrtak, 6. juna.

Program obilježavanja Spasovdana počinje u srijedu, 5. juna, u 20 časova, kada će na platou ispred Hrama Hrista Spasitelja biti održan kulturno – umjetnički program pod nazivom „U susret Spasovdanu“.

U četvrtak, na dan slave – u Sabornom hramu Hrista Spasitelja u 9.00 časova počeće Sveta arhijerejska liturgija, nakon čega će se obaviti čin osvećenja slavskog žita i kolača. Po završetku slavskog obreda – obaviće se Spasovdanska litija oko Sabornog hrama.

U okviru obilježavanja Spasovdana, biće održani i sportski sadržaji, i to finale Kupa grada u kojem će se sastati FK Borac i FK Željezničar Sport tim (6. jun, u 18 časova, na Gradskom stadionu).

Obilježavanje krsne slave grada završava u subotu, 8. juna, koncertom Divne Ljubojević i hora „Melodi“. Koncert je zakazan za 20 časova u Banskom dvoru, a cijena ulaznice iznosi 10 KM.

Slavu grada, koja je ujedno i slava Sabornog hrama Hrista Spasitelja, obilježiće zajedno – Grad Banja Luka i Srpska pravoslavna crkva-parohija Banjalučka.

Program proslave Spasovdana dio je manifestacije „Proljeće u Banjaluci“.