Vijesti 08.12.2021.

Pogledajte šta je sve pronađeno u jutrošnjoj akciji Granične policije BiH

ČITANJE: 1 minuta

U nastavku operativne akcije “Koridor”, pretresom na području Bijeljine, Brčkog, Ugljevika i Dobojapronađeni su predmeti koji mogu poslužiti kao dokaz, kao i predmeti koji potiču iz izvršenja kaznenog djela, te određena količina municije.

Osumnjičene osobe se terete da su, od augusta do decembra 2021. godine, organizovano sudjelovale u krijumčarenju tekstilne robe i cigareta, u vrijednosti najmanje pola miliona konvertibilnih maraka, koje prethodno nisu prošle carinsku proceduru, iz Srbije i Crne Gore u BiH.

“Tekstilnu robu su nabavljali na području Turske, Kine, Srbije i drugih država, odnosno cigarete na području Crne Gore, nakon čega su nabavljenu robu krijumčarili preko državne granice iz Srbije u BiH i dalje prodavali na tržištu BiH, na području Bijeljine, Doboja i Brčkog, a najvećim dijelom na pijaci ‘Arizona'”, kažu iz GP BiH.

Direktor Granične policije BiH Zoran Galić istakao je da Granična policija BiH kontinuirano radi na sprječavanju svih oblika prekograničnog kriminaliteta kao i na presijecanju lanca krijumčarenja cigareta i tekstilne robe te zahvalio pripadnicima Granične policije i Tužilaštvutvu na još jednoj uspješno realiziranoj operativnoj akciji.

“Trenutno je osam osumnjičenih osoba lišeno slobode i privedeno u službene prostorije Granične policije BiH, gdje će biti obavljena krim-obrada i ispitivanje osumnjičenih. Nakon završene krim-obrade i ispitivanja osumnjičenih, postupajući tužitelj Tužiteljstva BiH će donijeti odluku o daljnjem statusu osumnjičenih osoba”, kaže Galić.

(E.M)