Politika 24.06.2021.

Pogledajte verbalni okršaj Nebojše Vukanovića i Denisa Šulića u NSRS-u

ČITANJE: 1 minuta

Poslanik u Narodnoj skupštini Republike Srpske Nebojša Vukanović oglasio se nakon današnjeg incidenta u entitetskom parlamentu. Predsjedavajući NSRS-a Denis Šulić, podsjetimo, oduzeo je riječ Vukanoviću, odnosno isključio mu je mikrofon nakon prepirke.

Na snimku se može vidjeti kako Šulić prekida Vukanovića tokom izlaganja tvrdeći da se udaljio od teme, odnosno tačke dnevnog reda.

U jednom trenutku čuje se Vukanović kako viče “prekini” nekoliko puta i “ko si ti”, nakon čega Šulić prekida sjednicu, odnosno daje pauzu od pet minuta.

Dalje se na snimku vidi kako Vukanović prilazi Šuliću, a drugi poslanici su spriječili da između njih dođe do fizičkog kontakta.

“U više navrata predsjedavajući Narodne skupštine Republike Srpske Denis Šulić me je prekidao i oduzimao mi riječ ne dozvolivši da pročitam jednu rečenicu iz intervjua Rajka Vasića, koji traži potpunu cenzuru i zatvaranje rada Narodne skupštine RS-a za javnost, a nakon niza oduzimanja riječi poslanicima opozicije došlo je do incidenta”, napisao je Vukanović kasnije na svom blogu, prenosi Klix.

Dodao je da je i prije incidenta Šulić oduzeo riječ poslanicima opozicije bez ikakvih razloga, kršeći Poslovnik o radu i prava narodnih poslanika.

“Jasno je da Šulić i Stojčićka provode tajne instrukcije iz svoje stranke i pokušavaju ušutkati opoziciju, i da je to uzrok prekida sjednice i incidenta, jer se moramo boriti svim demokratskim sredstvima da štitimo Ustav i pravni poredak od samovolje uzurpatora”, napisao je Vukanović.

(E.M)