Region 17.12.2020.

POGODIO JE ZALUTALI METAK: Novopazarka ranjena dok je išla po dijete u vrtić

ČITANJE: 2 minute

M.M. (32), koja je u utorak ranjena u vatrenom okršaju zavađenih Novopazaraca, umalo je nastradala ni kriva ni dužna, i to dok je išla u vrtić po dijete.

U trenutku kada je slučajna prolaznica pogođena i kada je kao pokošena pala na ulicu, telefonom je razmjenjivala poruke s mužem, koji je bio na putu. Pukom srećom i brzom intervencijom hirurške ekipe u Opštoj bolnici u Novom Pazaru, ona je preživjela.

– Ona je danas, na sreću, bolje. Posle ranjavanja, njen suprug hitno se vratio u grad – rekli su juče prijatelji povrijeđene, prenosi Blic.

Dr Izet Tutić, poznati novopazarski hirurg, ispričao je da je žena bila u teškom stanju, mnogo je krvarila, bila je u stanju šoka i uznemirena.

– Samo je ponavljala: “Šta se ovo desilo?”, a pominjala je i svoje dijete, po koje je bila pošla u obdanište. Pogođena je u desnu stranu grudi, morali smo hitno da intervenišemo, nije bilo nimalo vremena za čekanje. Uspjeli smo da zaustavimo krvarenje i da stabilizujemo stanje – kaže dr Tutić.

Po njegovim riječima, ovu pacijenkinju narednih dana očekuje još jedna operacija, kada se stanje još više popravi, vađenje olovnog zrna iz grudnog koša. Dr Tutić u utorak je operisao i muškarca M. K. (39), koji je bio meta napada. On je pogođen sa dva hica u karlicu.

Nekoliko sati poslije obračuna, otac i sin H. A. (45) i A. A. (23), koje policija sumnjiči da su učestvovali u pucnjavi, a zatim pobjegli, predali su se policiji. H. A. na teret se stavlja ubistvo u pokušaju i nedozvoljeno nošenje oružja, a njegov sin se tereti za nasilničko ponašanje.

Kao motiv pucnjave pominje se tuča od pre mjesec i po dana u kafani čiji su vlasnici osumnjičeni. Tada je prebijen blizak rođak juče upucanog M. K., koji je završio u bolnici. Navodno, sukob iz kafane prenet je na društvene mreže.

– H. A. i njegov sin, koji su bili u kolima, i M. K., koji je takođe bio u vozilu, sreli su se blizu zgrade policije. Posvađali su se, a A. A. je pesnicom kroz prozor udario M. K. Onda je je H. A. potegao pištolj. Ispaljena su tri hica, dva su pogodila M. K., a jedan ženu koja je slučajno prolazila drugom stranom ulice – kaže izvor.

(Blic)

Oznake: Novi Pazar