Region 09.11.2020.

POGORŠANA EPIDEMIOLOŠKA SITUACIJA: U Podgorici i Cetinju večeras policijski čas

ČITANJE: 1 minuta

U Podgorici i Cetinju večeras stupa na snagu policijski čas zbog pogoršane epidemiološke situacije.

Izlazak iz objekta stanovanja zabranjen je od 22.00 do 5.00 časova u ove dvije opštine u kojima je stopa kumulativne incidencije prešla 1.200 na 100.000 stanovnika.

Prema posljednjim podacima Instituta za javno zdravstvo Crne Gore, stopa incidencije u Podgorici je 1.493, a na Cetinju 1.653.

Visoku stopu incidencije ima i Žabljak, 1.363.

U opštinama u kojima je stopa incidencije veća od 1.200, osim zabrane izlaska iz objekta stanovanja nakon 22.00 časa, zabranjen je i rad ugostiteljskih objekata, kao i posjete po kućama osoba koja nisu članovi istog domaćinstva.

U Budvi, Mojkovcu i Ulcinju, prema posljednjim podacima Instituta, stopa incidencije je između 800 i 1.199. U tim opštinama zabranjen je rad ugostiteljskih objekata, okupljanje u objektima stanovanja osobama koje nisu članovi domaćinstva, kao i rad u dječijim igraonicama.

Zabranjen je i rad teretana, fitnes-centara, sportskih sala za rekreaciju i drugih zatvorenih objekata tog tipa, a ova mjera se ne odnosi na profesionalne sportiste koji se redovno testiraju.

U Rožajama, Danilovgradu, Кolašinu, Tivtu, Pljevljima, Bijelom Polju, Baru, Кotoru, Nikšiću, Andrijevici, Beranama stopa incidencije je veća od 400, a manja od 800. U tim opštinama ograničen je rad ugostiteljskih objekata do 22.00 i uz važeće epidemiološke mjere dozvoljeno je da za jednim stolom i u objektu i izvan njega budu najviše dvije osobe.

(Srna)