Pojačan saobraćaj pred praznike: Na ulazu u BiH se čeka i duže od sat vremena

GRANICNI PRELAZ
GRANICNI PRELAZ
Na graničnim prelazima danas je pojačan saobraćaj vozila na ulazu u Bosnu i Hercegovinu, a veće gužve i duža zadržavanja se očekuju tokom dana.

Najduže se čeka na graničnom prelazu Bosanski Brod, duže od sat vremena, dok su na ostalim graničnim prelazima zadržavanja za sada nisu duža od 30 do 40 minuta, naveli su iz Bosanskohercegovačkog auto-moto kluba (BIHAMK).

Povodom nastupajućeg praznika, katoličkog Božića, danas od 12 sati do sutra, 25. decembra do ponoći na području FBiH zabranjen je prevoz eksplozivnih materija.

U većem dijelu BiH danas se saobraća po pretežno suhom i mjestimično vlažnom kolovozu, uz pojačan promet vozila. Magla se zadržala na pojedinim dionicama u kotlinama i uz riječne tokove u centralnim krajevima naše zemlje.

Iz BIHAMK-a su upozorili na učestale odrone i savjetovali na oprezniju vožnju. U ostalim krajevima uslovi za vožnju su povoljni.

Od puteva sa aktuelnim izmjenama u režimu saobraćaja zbog radova izdvajaju se magistralni putevi M-16.2 Jablanica-Prozor,  M-17 Stup-Rajlovac i M-16 Jajce-Banja Luka, kao i magistralni put M-5 Sarajevo tranzit, te regionalni put R-443 Visoko-Kiseljak.

(AA)

Banjalučanke pred sudom zbog prostitucije

Tužilac Okružnog javnog tužilaštva Banjaluka podnio je zahtjev da zbog prostitucije bude pokrenut prekršajni postupak protiv dvije osobe čiji su inicijali T.J. i N.B.

Servisne informacije za nedjelju, 8. decembar

Servisne informacije za nedjelju, 8. decembar 2019. godine: Policijska uprava U protekla 24 časa u Banjaluci zabilježeno je pet krivičnih djela. Javni red i mir je narušen šest puta. Dogodile su se tri saobraćajne nezgode, dva lica su lakše povrijeđena. Služba hitne pomoći U Stanici hitne pomoći pregledana su 72 odrasla pacijenta, 21 dijete i

BRUKA U ČELINCU: Opljačkana kutija sa donacijama tokom humanitarnog meča rukometašica Borca

Od večeras praktično više ništa nije sigurno u našem društvu, pa čak ni novac od humanitarne akcije. Naime, nepoznati lopovi opljačkali su kutiju sa donacijama za porodicu Đurić iz Čelinca, gdje je večeras odigrana rukometna utakmica između Borčevih djevojaka i aktuelnih šampionki iz Gruda. Hercegovke, koje su prvakinje Bosne i Hercegovine i najbolji tim u

DODIK POTVRDIO: Staša Košarac i Vojin Mitrović kandidati SNSD-a za ministre

Predsjednik SNSD-a Milorad Dodik potvrdio je da će kandidati ove stranke za ministarske funkcije u novom sazivu Savjeta ministara biti Staša Košarac i Vojin Mitrović. “Za ministra za spoljnu trgovinu i ekonomske odnosa će biti predložen Staša Košarac, a Vojin Mitrović za ministra transporta i komunikacija”, rekao je Dodik. Dodik je napomenuo da će ministarska

OLIMPIJSKI CENTAR “JAHORINA”: Otvorena nova sezona skijanja

Na Јahorini je večeras zvanično otvorena nova ski-sezona puštanjem u rad novoizgrađenog ski-lifta “Sidro” Poljice, te paljenjem olimpijske baklje, koja će gorjeti tokom godine kao podsjetnik na olimpijsku 1984. godinu. Olimpijski plamen upalili su Nemanja Majdov, svjetski prvak u džudou, sa ostalim olimpijcima i paraolimpijcima sa područja grada Istočno Sarajevo. Direktor Olimpijskog centra Јahorina Dejan