Vijesti 24.12.2015.

Pojačan saobraćaj pred praznike: Na ulazu u BiH se čeka i duže od sat vremena

ČITANJE: 1 minuta
GRANICNI PRELAZ
Na graničnim prelazima danas je pojačan saobraćaj vozila na ulazu u Bosnu i Hercegovinu, a veće gužve i duža zadržavanja se očekuju tokom dana.

Najduže se čeka na graničnom prelazu Bosanski Brod, duže od sat vremena, dok su na ostalim graničnim prelazima zadržavanja za sada nisu duža od 30 do 40 minuta, naveli su iz Bosanskohercegovačkog auto-moto kluba (BIHAMK).

Povodom nastupajućeg praznika, katoličkog Božića, danas od 12 sati do sutra, 25. decembra do ponoći na području FBiH zabranjen je prevoz eksplozivnih materija.

U većem dijelu BiH danas se saobraća po pretežno suhom i mjestimično vlažnom kolovozu, uz pojačan promet vozila. Magla se zadržala na pojedinim dionicama u kotlinama i uz riječne tokove u centralnim krajevima naše zemlje.

Iz BIHAMK-a su upozorili na učestale odrone i savjetovali na oprezniju vožnju. U ostalim krajevima uslovi za vožnju su povoljni.

Od puteva sa aktuelnim izmjenama u režimu saobraćaja zbog radova izdvajaju se magistralni putevi M-16.2 Jablanica-Prozor,  M-17 Stup-Rajlovac i M-16 Jajce-Banja Luka, kao i magistralni put M-5 Sarajevo tranzit, te regionalni put R-443 Visoko-Kiseljak.

(AA)