Vijesti 29.07.2020.

POJAČANE KONTOLE SAOBRAĆAJA: Sankcionisano 200 vozača motocikala

ČITANJE: 1 minuta

Policijski službenici Ministarstva unutrašnjih poslova Republike Srpske realizovali su u prethodnoj sedmici na području policijskih uprava Banja Luka, Doboj, Bijeljina, Prijedor i Gradiška četvorodnevnu akciju pojačane kontrole saobraćaja sa akcentom na kontrolu motocikla, lakog motocikla, mopeda i bicikla.

Tokom akcije je sankcionisano je 200 vozača motocikala, lakog motocikla, mopeda i bicikla, od čega njih 64 zbog nenošenja zaštitne kacige na motociklu, lakom motociklu i mopedu, 31 vozač nije imao položen ispit za vozača ″A″ kategorije i potkategorije ″A1″, a kod pet vozača je je utvrđeno prisustvo alkohola u organizmu, dok je jedan vozač je odbio da se podvrgne testiranju na prisustvo opojnih droga i psihoaktivnih lijekova u organizmu, navedeno je u saopštenju MUP-a RS.

Кontrolama je utvrđeno da je 31 vozač imao isteklu potvrdu o registraciji, a njih 29 sankcionisano je zbog neposjedovanja registarskih tablica na zadnjoj strani motocikla.

U akciji je kontolisano i 155 vozača bicikla, od kojih su 39 sankcionisana zbog nepoštovanja saobraćajnih propisa.
Ministarstvo unutrašnjih poslova Republike Srpske apeluje na učesnike u saobraćaju da se pridržavaju saobraćajnih pravila i ograničenja brzine kretanja kako bi sačuvali bezbjednost saobraćaja na što višem nivou.

Podsjećamo da Ministarstvo od početka jula provodi preventivnu kampanju „Vozi oprezno – putuj bezbjedno“ s ciljem podizanja svijesti građana o značaju poštovanja saobraćajnih propisa i odgovornog ponašanja u saobraćaju, a sve u cilju povećanja stepena bezbjednosti u saobraćaju.

(N.S/ Banjaluka.net)

Oznake: MUP RS