Vijesti 15.02.2021.

POJAČANE KONTROLE: Četiri ugostiteljska objekta u Srpskoj kažnjena sa 4.000 KM

ČITANJE: 1 minuta

Republički inspektori su u saradnji sa inspektorima jedinica lokalne samouprave protekle sedmice obavili su 622 kontrole poštovanja preventivnih mjera zaštite od epidemije u zajednici i radnim sredinama, a četiri ugostiteljska objekta su prekršila ove mjere.

Zbog nepoštovanja preventivnih mjera, kažnjeni su sa 4.000 KM, saopšteno je iz Inspektorata RS.

– Nadležni inspektori su i protekle sedmice nastavili su sa pojačanim nadzorom na Jahorini, zbog aktuelne zimske turističke sezone i u jednom slučaju utvrđene su nepravilnosti. Od početka zimske sezone, na Jahorini su sprovedene 404 kontrola, od čega je osam bilo sa utvrđenim nepravilnostima, zbog čega su izrečene kazne u iznosu od 14.000 KM – kažu u Inspektoratu.

U okviru sprovođenja preventivnih mjera na suzbijanju širenja korona virusa, do sada je kod poslovnih subjekata obavljena 38.196 inspekcijskih kontrola u kojima su izrečene kazne u iznosu od 555.000 KM, dok je za 53 objekta izrečena mjera privremene zabrane rada.

– Inspektori će i u narednim danima nastaviti sa kontrolama poštovanja preventivnih mjera, u skladu sa Zaključcima Republičkog štaba za vanredne situacije i preporukama Instituta za javno zdravstvo RS. Cilj inspekcijskog nadzora je da se kroz poštovanje mjera i organizaciju rada u skladu sa preporukama, omogući odvijanje privrednih aktivnosti u mjeri u kojoj je to moguće – poručuju iz Inspektorata RS.

(N.S)