Vijesti 06.04.2016.

Pojačane kontrole ljetnih bašta

ČITANJE: 1 minuta
banjaluka
Komunalna policija je pojačala kontrole ljetnih bašta ugostiteljskih objekata, te je evidentirala nepropisno postavljenu ljetnu baštu u Ulici Veselina Masleše (Gospodska), a imala je intervencija i u proteklom periodu.

Nepropisno postavljanje privremenih bašta znatno je učestalije ljeti nego zimi jer većina vlasnika kafića, kako bi privukli što veći broj gostiju, postavlja stolove i stolice ispred svojih objekata.

-Ukoliko ljetnu baštu nepropisno postavi samostalni privrednik, kazna iznosi od 200 do 1.000 KM, ako to uradi preduzeće, kazna je od 500 do 7.000 KM, dok će za isti prekršaj direktor preduzeća platiti kaznu od 200 do 1.800 KM- kazali su u Gradskoj upravi.

Kontrole zauzimanja javnih površina u svrhu postavljanja bašta ugostiteljskih objekata se rade tokom cijele godine, a intenzivnije kontrole, kako kažu nadležni, biće u periodu od sredine aprila do 15. oktobra.

-Kada se utvrdi da se javna površina zauzima bez odobrenja nadležnog organa, izdaje se prekršajni nalog i pismenim rješenjem nalaže u datom roku uklanjanje nepropisno postavljenog sadržaja sa predmetne javne površine- rekli su iz Gradske uprave.

(Nezavisne novine)