Vijesti 17.08.2020.

Pojačane kontrole MUP-a RS: Policijski službenici kontrolišu provođenje mjera Republičkog štaba

ČITANJE: 2 minute

Ministarstvo unutrašnjih poslova Republike Srpske provodi pojačane aktivnosti na kontroli poštovanja zaklјučaka Republičkog štaba za vanredne situacije,   a sve u cilјu sprečavanja širenja korona vriusa među stanovništvom.

Policijski službenici MUP-a Republike Srpske su proteklog vikenda u cilјu provjere poštovanja ovih mjera proveli niz aktivnosti u saradnji sa komunalnom policijom i inspekcijskim službama, te je tako obustavlјen jedan javni skup – korida u mjestu Liskovica, kod Mrkonjić Grada na koji je prisustvovalo oko 700 građana.

U saradnji sa nadležnim službama, izdato je i ukupno 17 prekršajnih naloga u ugostitelјskim objektima zbog nepoštovanja Zaklјučka Republičkog štaba za varedne situacije o zabrani okuplјanja više od 50 lica na jednom mjestu.

Evidentirana su tri krivična djela „Nepostupanje po zdravstvenim propisima za vrijeme epidemije“ iz čl. 195 KZRS i to po jedno KD na području Dervente, Mrkonjić Grada i Trebinja.

Takođe evidentirano je i 25 prekršaja od čega dva iz čl. 17 JRiM – „Konzumiranje droge“, 13 prekršaja po čl. 25 JRiM – „Posluživanje alkoholom“, 5 prekršaja iz čl. 24 JRiM – „Ometanje državnih organa, privrednih društava i drugih pravnih lica u vršenju javnih funkcija“, te jedan prekršaj iz oblasti Zakona o proizvodnji i prometu opojnih droga i 4 prekršaja radi točenja alkohola malodobnim licima i lišena su slobode tri lica na području Bijelјine i Trebinja radi nepostupanja po naređenju policijskih službenika.

Planske aktivnosti  po pitanju kontrole poštovanja zaklјučaka Republičkog štaba za vanredne situacije biće nastavlјene i u narednom periodu.

Ministarstvo unutrašnjih poslova Republike Srpske poziva građane da nadležnim službama prijave nedogovorne pojedince ili grupe, koji svojim ponašanjem mogu ga ugroze zdravlјe lјudi.

(N.S/ Banjaluka.net)