Vijesti 15.12.2020.

POJAČANE KONTROLE MUP-a RS: U kafiću u Aleksandrovcu zatečeno 75 ljudi

ČITANJE: 1 minuta

Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova /MUP/ Republike Srpske su proteklog vikenda, kontrolišući poštovanje zaključaka Republičkog štaba za vanredne situacije na planu sprečavanja širenja virusa korona među stanovništvom, u ugostiteljskom objektu u Aleksandrovcu evidentirali krivično djelo nepostupanja po zdravstvenim propisima za vrijeme epidemije.

Na tom planu je u Srpskoj obavljeno više kontrola ugostiteljskih objekata, a službenici Policijske stanice Laktaši su u objektu u Aleksandrovcu zatekli ukupno 75 gostiju, saopšteno je iz MUP-a.

“O svemu je obaviješten dežurni tužilac Okružnog javnog tužilaštva u Banjaluci, koji se izjasnio da je riječ o krivičnom djelu nepostupanje po zdravstvenim propisima za vrijeme epidemije”, navedeno je u saopštenju.

MUP Srpske poziva građane da nadležnima prijave neodgovorne pojedince ili grupe, koji svojim ponašanjem mogu da ugroze zdravlje ljudi.

Pripadnici MUP-a će, s ciljem zaštite zdravlja ljudi, a u skladu sa važećim zaključcima Republičkog štaba za vandredne situacije i preporukama Instituta za javno zdravstvo, i u narednom periodu nastaviti sa pojačanim aktivnostima čiji je cilj sprečavanje širenja virusa među stanovništvom, te sprovođenjem mjera i radnji iz svoje nadležnosti.

(Srna)