Vijesti 13.03.2021.

POJAČANE KONTROLE: Pogoršana epidemiološka situacija

ČITANJE: 1 minuta

Pogoršana je epidemiološka situacija u Banjaluci, Bijeljini, Trebinju i Istočnom Sarajevu.

Zbog toga će danas u Banjaluci zasjedati Gradski štab za vanredne situacije.

U Trebinju je Štab za vanredne situacije naložio pooštrenu kontrolu sprovođenja zaštitnih mjera u trovačkim i ugostiteljskim objektima. Broj ljudi koji istovremeno borave u trgovinama biće ograničen.

Zasjedao je i bijeljinski Krizni štab. Danas i sutra mješovite patrole pratiće rad ugostiteljskih objekata i poštovanje mjera u ovom gradu.

Inspektori Odjeljenja za inspekcijske poslove grada Istočno Sarajevo vrše pojačane kontrole poštovanja epidemioloških mjera, koje je, s ciljem sprečavanja širenja virusa korona, propisao Republički štab za vanredne situacije.

Inspektori vrše sprovođenje zaključaka Gradskog štaba za vanredne situacije o pojačanim kontrolama u ugostiteljskim i drugim javnim objektima na području ovog grada.

Vlasnicima ugostiteljskih objekata u kojima bude evidentirano kršenje mjera u vezi sa dozvoljenim brojem lica koja borave u objektu, dezinfekcijom, nošenjem maski i propisanom distancom, biće određene rigorozne kazne.

Kontrole su pojačane naročito u opštinama Istočno Novo Sarajevo, Istočna Ilidža i Pale, te na prostoru Јahorine, prenosi RTRS.