Sport 01.02.2021.

POJAČANJE RUDAR PRIJEDORA: Radulović razočaran napustio Borac

ČITANJE: 2 minute

Iako sam prije dva mjeseca razgovarao sa čelnicima kluba o produženju ugovora, saznao sam da kod novog trenera nisam u prvom planu i tako je došlo do raskida ugovora sa Borcem, rekao je bivši član banjalučkog Borca Aleksandar Radulović.

Iskusni defanzivni vezni fudbaler nije dugo bio bez kluba i već je postao član jesenjeg šampiona Prve lige Republike Srpske Rudar Prijedora, ali mu je krivo kako se rastao sa matičnim klubom.

“Sve se ovo brzo izdešavalo. Sa Borcem sam imao ugovor do kraja sezone, prije dva mjeseca smo, na inicijativu ljudi iz uprave, razgovarali o njegovom produžetku kako bih karijeru, za nekih godinu ili dvije, završio u klubu u kojem sam i ponikao. Nažalost, ništa od toga se nije desilo, pred početak priprema dobio sam poziv na razgovor kako bismo se, kako mi je rečeno, prijateljski rastali i i sporazumno raskinuli ugovor. Razlog za to je što je novi šef stručnog štaba Marko Maksimović jasno rekao da ne računa na mene “, otkrio je Radulović u razgovoru za “Glas Srpske”.

Svakako, rastanak sa ekipom u kojoj je napravio prve igračke korake nije dočekan kao sretno rješenje.

“Nije mi jesenas bilo prijatno da sjedim na klupi, jer smatram da sam kvalitetom ipak zaslužio veću minutažu. Još teže mi je pao rastanak, pogotovo što sam ja prvi igrač Borca za kojeg je trener javno rekao da na njega ne računa. I to pored svih onih koji su na terenu izgledali mnogo gore od mene, pa čak i igrača za koje se vidjelo da su očigledni promašaji. Iako sam mogao da ostanem, prihvatio sam raskid jer bih u suprotnom trenirao sa juniorima. Na takvo poniženje nisam želio da pristanem, dogovorili smo se da mi klub do ljeta izmiri sve važeće zaostatke i uzeo papire”, otkrio je Radulović.

Odmah po rastanku sa Borcem stigao je poziv iz Prijedora i Radulović se nije mnogo dvoumio.

“Ima u Prijedoru dosta fudbalera sa kojima sam igrao, dok  ostale znam sa terena. Odlično poznajem trenera i njegove saradnike, a posebno se radujem što ću ponovo zaigrati u istom timu sa Bojanom Burazorom, Pericom Ivetićem, Demirom Jakupovićem, ali i Kruzom, sa kojim sam protekle jeseni igrao u Borcu”, rekao je Radulović.

(N.S)