Vijesti 02.04.2018.

POKAZNA VJEŽBA Dan policije na Trgu Krajine

ČITANJE: 1 minuta

Na Trgu Krajine u Banjaluci danas je održana pokazna vježba policije Republike Srpske povodom 4. aprila Dana policije Srpske.

Banjalučani, od kojih veliki broj djece, mogli su vidjeti policijska vozila, oružje opremu sa kojom raspolažu „plavci“, a pokazna vježba bila je simulacija odbrane strane delegacije prilikom terorističkog napada.

Taktičko-tehničkom zboru i pokaznoj vježbi prisustvovali su i Ministar unutrašnjih poslova Dragan Lukač kao i direktor policije Darko Ćulum.

„U sklopu obilježavanja Dana policije danas smo organizovali ovdje, na Trgu Krajine, taktičko- tehnički zbor, gdje policija izlaže svoju opremu, naoružanje, vozila i sve ono što ima i koristi u obavljanju policijskih zadataka. Vidjeli smo i vježbu koju su izveli pripadnici Jedinice za podršku Banjaluka i Jedinice za podršku OBL-a koja se odnosila na spašavanje strane delegacije prilikom terorističkog akta. Mogli ste vidjeti da su pripadnici Jedinice za podršku osposobljeni za izvršavanje najsloženijih policijskih zadataka”, rekao je direktor policije Darko Ćulum.

Policijski orkestar je vrijeme trajanja taktičko-tehničkog zbora Gospodskom ulicom izvodio prigodne muzičke numere.

 

(Mondo)

Oznake: Dragan Lukač