Vijesti 23.10.2022.

Poklon života vrijedan: Bolesnom rođaku poklonio bubreg

ČITANJE: 1 minuta

Ovo je Dževad Ponjević. Dževad je bolesnom rođaku Ademu poklonio nešto jako vrijedno. Poklonio mu je svoj bubreg! Spasio mu život. Ovo je objavio na Facebooku Nedim Botić, koji je pojasnio da je Ademu otkazivao rad bubrega i išao je na dijalizu prethodnih 12 mjeseci, pa se Dževad odlučio da mu pomogne.

“Skoro godinu dana priprema, desetine pregleda i pretraga, pet odlazaka u Njemačku i pređenih skoro deset hiljada kilometara, iskušenja sa koronom, odgađanja operativnog zahvata. I konačno je proteklih dana u Njemačkoj obavljena transplantacija”, navodi se u objavi, prenose Nezavisne.

Kako se dodaje, Dževad i Adem su inače iz Bužima.

“Njihovi roditelji su ih naučili da se vole i paze kao braća”, stoji u objavi u kojoj se dodaje da je Ademu je prethodno rađena jedna transplantacija, prije 15 godina i tada mu je donor bubrega bila sestra Šefika.

“Obojica se, hvala dragom Bogu, osjećamo dobro. Ja nisam ništa izgubio, dobio sam još više snage, ljubavi i vjere u svom životu. Hvala svim doktorima i medicinskom osoblju na susretljivosti od Bužima, Bihaća, posebno timu doktora u Minhenu koji je uspješno uradio operativni zahvat. Hvala našim porodicama, prijateljima i radnim kolegama na podršci i na kraju još jednom hvala dragom Bogu jer život je Božiji dar”, poručuje Dževad. Dževadu, Ademu i njihovim porodicama želimo sve najljepše.I da se još dugo vole i paze, zaključeno je u objavi na Facebooku.

(Z.M)