Vijesti 01.09.2016.

Pokloni i svečani doček za prvačiće

ČITANJE: 2 minute

U osnovnim i srednjim školama Republike Srpske, školsko zvono je danas, 1. septembra, označilo početak školske 2016/17. godine. Već po tradiciji, prvog dana školske godine, predstavnici Grada Banja Luka posjetili su nekoliko banjalučkih osnovnih škola i poželjeli prvačićima srećan početak školovanja.

U OŠ „Ivo Andrić“ koja se nalazi u centru grada, priređena je svečanost u čast polaska đaka u prvi razred. Tom prilikom, zamjenik gradonačelnika Jasna Brkić je prvačićima uručila prigodne poklone i poželjela im srećan početak školske godine, ali i novog razdoblja u životu.

-Cijeli grad je uzbuđen zbog početka nove školske godine, grad je ljepši i bogatiji za pozitivnu energiju koju nose naši prvačići i svi učenici. Radujemo se ovom danu i tu smo da podijelimo radost i sa roditeljima i sa nastavnicima, te da zaželimo srećan početak školske godine prvačićima i učenicima starijih razreda – rekla je Jasna Brkić i dodala da je Grad obezbijedio poklon pakete za prvačiće u kojima se nalaze majice, bojanke i azbuka.

Direktor OŠ „Ivo Andrić“ Željka Opačić, izjavila je da je ovo veliki dan za sve one koji rade u školi, jer počinje još jedna školska godina.

-Imali smo opsežne pripreme za početak školske godine.

U našu školu je upisano 136 prvačića, a danas smo im pripremili priredbu i svečani doček kako bismo im uljepšali prvi dan u školi. Vjerujem da će djeca u školi steći potrebna znanja i prijateljstva, a roditelje pozivam na saradnju, sve u interesu naše djece – naglasila je Opačić.

Inače, na području Banje Luke u školske klupe danas je sjelo je oko 16.000 osnovaca i oko 11.000 srednjoškolaca. U našem gradu u školskoj 2016/17. godini u prvi razred je upisano 1.915 djece.

(Unoradio)