Vijesti 21.12.2018.

Pokrenut postupak protiv članova grupe “Pravda za Davida”, među prijavljenima i Stanivuković

ČITANJE: 1 minuta

Protiv 20 do sada identifikovanih članova grupe „Pravda za Davida“ pripadnici Policijske uprave Banjaluke su nadležnom sudu podnijeli zahtjev za pokretanje prekršajnog postupka, potvrdili su u PU Banjaluka. 

Oni su dodali da nastavljaju rad na sa ciljem utvrđivanja postojanja elemenata krivičnog djela ugrožavanje sigurnosti.

– Nakon okupljanja grupe „Pravda za Davida“ na Trgu Krajine u Banjaluci, 17. decembra, okupljanje je nastaljeno ispred Narodne skupštine RS, gdje je u toku bila posebna sjednica – rekli su policiji.

Prema njihovim riječima, okupljanje građana organizovano je na prostoru koji nije određeno odlukom o određivanju prostora za održavanje javnih skupova, niti je održavanje ovog skupa prijavljeno i održano u skladu sa Zakonom.

– Pozivamo građane da na zakonit način izražavaju svoje stavove i suzdrže se od bilo kakvog nezakonitog ponašanja – rekli su u banjalučkoj policiji.

Sudu su su prijavljeni Davor Dragičević, Ozren Perduv, Aleksandar Gluvić, Sofija Grmuša, David Krneta, Neven Đurić, Stefan Laziž, Marko Nikolić, Filip Regoda, Draško Stanivuković, Nebojša Vukanović, Stevan Marić, Meliha Dolić, Aleksandar Popović, Snježana Reljiž, Boris Rujević, Lidija Matić, Vedran Berić, Stoja Vućković i Željko Dabić.

(Srpskainfo)