Vijesti 23.01.2021.

POKRENUTA INICIJATIVA: Instruktori i ispitivači traže da budu na listi prioriteta za vakcinaciju

ČITANJE: 1 minuta

Instruktori i ispitivači iz banjalučkih auto-škola pokrenuli su inicijativu kako bi se našli na listi prioritetnih profesija prilikom vakcinisanja protiv virusa korona, pišu “Nezavisne”.

Milenko Jaćimović, vlasnik jedne auto-škole, kaže da je održan interni sastanak instruktora u Banjaluci, ali i na nivou Republike Srpske, na kojem je bilo riječi o problemima u vezi sa virusom korona, s kojima se svakodnevno susreću.

On je istakao da je problem koji virus uzrokuje u ovoj branši evidentan, te da je od početka pandemije deset instruktora i pet ispitivača u komisiji za polaganje vozačkih ispita u Banjaluci bilo pozitivno na koronu.

Kako on kaže, pandemija je uzrokovala poremećaj u procesu polaganja vozačkih ispita i osposobljavanju kandidata za vozače, jer su instruktori i ispitivači zbog velikog broja kandidata izloženi zarazi prilikom edukacija ili ispitivanja, te smatra da bi bilo važno da, kad krene vakcinacija, ova oblast bude jedna od prioritetnih.

Dodaje da još uvijek nisu slali dopis Ministarstvu jer su za početak željeli da pokrenu inicijativu kako bi došli do saznanja da li postoji mogućnost da bude realizovana.

Slađan Gaković, instruktor u auto-školi “Mir”, koji je bio pozitivan na virus korona i koji je imao teške simptome, u izjavi za “Nezavisne” rekao je da bi za njihovu profesiju od velike važnosti bilo da budu među prioritetnim prilikom vakcinisanja.

Kako kaže, bez obzira što se pridržavaju svih obaveznih mjera, nemoguće je ispoštovati fizičku distancu jer su prinuđeni da sjede blizu kandidata.

(N.S)