Vijesti 04.03.2016.

Pokrenuta online peticija: Doživotni zatvor za ubice Arnele Đogić

ČITANJE: 2 minute
arnela
Na društvenim mrežama pokrenuta je online peticija kojom se za ubice Arnele Đogić iz Olova Muriza Brkića i Avdiju Selimovića traži doživotna zatvorska kazna, piše novinska agencija Patria.

U tekstu peticije stoji:

„Pokrenuo sam ovu peticiju sa ciljem da se na neki način čuje i naš glas, glas običnog naroda u borbi protiv monsrurma, zločinaca, podlaca i najvećih propalica i slabića koji su ikada hodili ovom našom divnom domovinom BiH. Svi smo dobro upoznati na koji monstuozan, svirepan, podmukao i krajnje nehuman i bezobrazan način je naša sugrađanka, prelijepa djevojka u cvijetu svoje mladosti, kada je cijeli život bio pred njom, ubijena. Mučki ubijena. Ubila su je dva monstruma, čije ime ne želim ni da napišem, ne želim da ih stavim u isti tekst sa našom Arnelom, koje nažalost više nema. Odakle nekome pravo da oduzme nekome kćerku, sestru, rodicu, prijateljicu, komšinicu, sugrađanku. Život je dat od Boga i samo On ima pravo da ga i uzme. Da se više nikada, nikome ne dogodi ovako nešto ni slično, ja Vas sve iskreno molim, potpišite ovu peticiju kako bi odali počast našoj prelijepoj Arneli, a takođe i napravili pritisak na naše tužilaštvo i sudstvo kako bi ovi monstumi dobili doživotni zatvor. Neka ti je vječni rahmet draga Arnela!“

Peticiju možete naći na ovom linku:

http://www.onlinepeticija.com/doivotni_zatvor_za_dvojicu_monstruma_koji_su_ubili_arnelu_ogi

Arnela Đogić nestala je u subotu naveče, a nakon 48 sata intenzivne potrage pripadnici MUP-a ZDK-a uspjeli su identifikovati i uhapsiti njene ubice, koji su bez imao pokajanja priznali da su mučki ubili djevojku.

Nedugo poslije, pronađeno je i njeno tijelo. Sahrana će biti obavljena danas u Olovu.

(NN)