Vijesti 18.11.2015.

Pokret “Pozitivna Srpska” pozvala Trebinjce na zajedničko djelovanje

ČITANJE: 2 minute
pozitivna-srpska
Gradski odbor udruženja građana “Pozitivna Srpska” Trebinje pozvao je sve ljude koji žele dobro gradu i imaju pozitivne ideje da, bez obzira na političke simpatije i orijentaciju, dođu u prostorije Udruženja, iznesu svoje ideje i da svi zajedno rade za doborobit građana Trebinja i cijele Hercegovine.

Iz ovog udruženja napominju da će sprovoditi projekte koji su važni za progres u svim društvenim sferama, organizovati javne debate, identifikovati potencijalne prijetnje društvenom napretku, predviđati probleme u budućnosti i nuditi nove ideje za politike koje imaju za cilj rješevanje problema.

U saopštenju Gradskog odbora “Pozitivna Srpska”, koje je potpisao predsjednik gradskog odbora Milan Tomanović, napominje se da je ovaj odbor pokrenuo više inicijativa s ciljem rješavanja konkretnih problema građana Trebinja i Hercegovine.

“Udruženje će predstavljati vezu između akademske zajednice, političkih organizacija, medija i civilnog sektora”, ističu iz “Pozitivne Srpske”.

U saopštenju se navodi da je u fokusu Udruženja rješavanje problema izgradnje graničnog prelaza Ivanica, te ističe da Gradski odbor “Pozitivne Srpske” Trebinje predlaže osnivanje srednje pomorske škole u Trebinju, koja bi, kao takva, bila jedina u Republici Srpskoj, kao i pokretanje inicijativa i proglašenje Orjenskog masiva parkom prirode – nacionalnim parkom, koje bi donijelo višestruki značaj, kako u zaštiti prirode, tako i u ekonomskom pogledu.

“Postoji neophodnost zajedničkog djelovanja sa institucijama pogranične opštine Herceg Novi, koja pokreće inicijativu za izgradnju ski-centra Orjen sa pratećim sadržajima”, navodi se u saopštenju.

Gradski odbor “Pozitivna Srpska” Trebinje podsjeća da je ovo udruženje nezavisna, nevladina, neprofitna, nepolitička organizacija koja ima za cilj unapređenje i ostvarivanje opšteg, odnosno zajedničkog interesa u skladu sa Ustavom i zakonom.

Iz ovog odbora obavijestili su da su prostorije Udruženja otvorene u Starom gradu iza Muzeja Hercegovine i da će građanima biće na usluzi svakim radnim danom od 17.00 do 19.00 časova.

(Agencije)