Vijesti 01.10.2015.

Pokušaj otmice učenice u Brčkom

ČITANJE: 1 minuta
brcko skola

Juče se u Petoj osnovnoj školi u Brčkom dogodio pokušaj otmice učenice šestog razreda, potvrđeno je od više roditelja čija djeca pohađaju ovu školu.

Prema informacijama izvjesni Zoran Budiša je vidno pijan ušao u školsku zgradu i lažno se predstavio kao roditelj djevojčice, ali zahvaljujući osoblju škole brzo je razotkriven, a od strane direktora Šemsudina Ahmedbašića je ispraćen iz zgrade.

U menadžmentu škole nisu bili raspoloženi za razgovor, ali su potvrdili da se incident dogodio i da je sve prijavljeno policiji.

Kako nam je potvrđeno Budiša se nije zaustavio na ovome, pa je isti dan dolazio pred kuću u kojoj stanuje ta djevojčica i dozivao njenog oca uz psovke.

„Otisak“ nezvanično saznaje da je Budimir prije nekoliko mjeseci divljao upravljajući svojim automobilom i tako ugrožavao pješake, pa je prijavljen od strane djevojčicinog oca, te se sada pokušava osvetiti.

Ono što zabrinjava jeste i činjenica da je prije nekoliko mjeseci ovaj siledžija pretukao Aziza Šehovića, čuvenog fijakeristu u Brčkom, ali izgleda da zbog ne adekvatne kazne Budiša dobija podstrek za daljnju torturu Brčaka.

Roditelji učenika koji su se jutros okupili u manjem broju insistiraju od nadležnih u policiji da patrola bude prisutna tokom održavanja nastave, a ukoliko se to ne dogodi oni će se sami organiziovati kako bi zaštitili svoju djecu.

(NN)