Vijesti 03.12.2015.

Pokušaj pljačke kod Banjaluke: Starac (83) nadmudrio lopova (26)

ČITANJE: 1 minuta
POLICIJA
Pripadnici Sektora kriminalističke policije CJB Banjaluka, i Policijske stanice Potkozarje, uhapsili su dvadesetšestogodišnjeg Banjalučanina Slobodana Vučetića, koji je u Mišinom Hanu pokušao da otme novac od osamdesettrogodišnjaka Petra Krakića.

Starac je, kako saznaju “Nezavisne”, akrilnim sprejom bijele boje pošpricao pljačkaša po kosi, koji je potom pobjegao, a kada ga je policija pronašla, na kosi je uočila tragove tog spreja.

Brza i koordinisana policijska akcija realizovana je protekle noći, u 23.55 časova.

– S.V. se sumnjiči da je istog dana u 21.45 časova došao do porodične kuće osamdesettrogodišnjaka u mjestu Mišin Han, Grad Banjaluke, i u uz upotrebu fizičke snage oštetio i otvorio ulazna vrata, ušao u unutrašnjost i od oštećenog povišenim tonom zatražio novac- saopštila je Marija Markanović, portaparol CJB Banjaluka.

Starac je, međutim, odbio da mu da novac, zbog čega ga je osumnjičeni oborio na pod i pokušao ga povrijediti razbijenom flašom.

– Oštećeni je uspio da se odbrani na način da je sprejom poprskao osumnjičenog u predjelu glave, koji je zatim ušao u kuhinju i otuđio mobilni telefon, nakon čega se udaljio u nepoznatom pravcu- navela je Markanovićeva.

Izvršen je uviđaj na mjestu izvršenja krivičnog djela i izuzeti su tragovi i predmeti koji mogu poslužiti kao dokaz u krivičnom postupku.

– Obaviješten je dežurni tužilac Okružnog tužilaštva Banjaluka koji je naložio da se izvrši kriminalistička obrada lica i da se nastavi sa preduzimanjem potrebnih mjera i radnji u cilju dokazivanja navedenog krivičnog djela- saopštila je Markanovićeva.

(NN)