Svijet 18.01.2023.

Pokušao oteti konobaricu kroz “drive trough” (VIDEO)

ČITANJE: 1 minuta

Nadzorna kamera snimila je konobaricu iz Vašingtona kako za dlaku bježi muškarcu koji ju je pokušao odvući kroz prozor tokom pokušaja otmice u ponedjeljak. Incident se dogodio oko pet sati ujutro u “drive trough” dijelu kafića, rekla je policija.

U videu koji su podijelile vlasti, konobarica mušteriji koja vozi SUV daje nešto što se čini kao sitniš, a on ju je u tom trenutku zgrabio za ruku i snažno povukao prema sebi. Prema policiji, osumnjičenik je “pokušao odvući žrtvu kroz prozor koristeći se vezicom”.

Zajednica pomogla u hapšenju

Žena je uspjela uvući ruku nazad u prozor i zatvoriti ga, a mušterija se odvezla. Policija u Auburnu objavila je u tvitu da je policija uhapsila osumnjičenog nakon “ogromne pomoći zajednice”, prenosi Index.

00:09
/
00:09

Policija je prije uhićenja neidentificiranog muškarca rekla da je na lijevoj podlaktici imao jasnu tetovažu na kojoj je ispisano “Chevrolet”. Kolby Crossley iz policijske uprave u Auburnu opisao je pokušaj otmice za Fox 13 kao “vrlo alarmantan”.

Crossley je rekao da je žrtva zadobila manje posjekotine na ruci. Vlasnica tvrtke u kojoj se dogodio incident rekla je za KOMO News da je njezino cijelo osoblje potreseno onim što se dogodilo. Također je rekla da je žena koja je izbjegla otmicu tamo radila 15 godina.

Oznake: Konobarica, otmica