Politika 29.08.2015.

Pokvarili mu plan: Tadić na čelu banjalučkog SDS-a još koji dan, dio delegata napustio sjednicu

ČITANJE: 1 minuta

ognjen-tadic

Skupština Gradskog odbora SDS-a Banjaluka, za koju je bila najavljena ostavka predsjedenika odbora Ognjena Tadića, prekinuta je zbog nedostatka kvoruma.

Već na početku skupštine dio delegata je napustio sjednicu jer nisu prihvatili dnevni red koji je predložio Tadić.

Tadić je istakao da on zahtijeva da delegati prihvate njegov plan za naredne izbore i za jačanje stranke, ali nije htio da kaže o kom planu je riječ.

Dio Gradskog odbora bio je protiv i tvrdi da je taj plan izrađen pod uticajem bivših članova SDS-a koji su napustili stranku.

Nova sjednica zakazana je za 12. septembar, a do tada Tadić ostaje na funkciji predsjednika Gradskog odbora.

Sam Tadić rekao je poslije skupštine da je sjednica prekinuta zbog toga što je “jedan broj delegata odlučio da ga na taj način praktično onemogući da dođu do novog, sljedećeg predsjednika gradskog odbora smatrajući da on treba da nastavi ovaj posao”.

On je istakao da nije riječ o lošim kandidatima, već da ne postoji volja u gradskom odboru da se bira novi predsjednik.

Tadić kaže da nije imao namjeru da ošteti SDS izborom novog predsjednika Gradskog odbora, već da kompletan koncept rada prilagode predstojećim izbornim aktivnostima i potrebama čiji su cilj promjene u Banjaluci.

On je podsjetio da je za predsjednika banjalučkog odbora izabran prije godinu dana, kada je SDS išao na izbore sa velikim ambicijama u Banjaluci, kao i da u ovom odboru vidi ogromnu energiju, snagu i kadrovski potencijal, ali i da je vrijeme za neke nove članove.

Predsjednik Izvršnog odbora gradske organizacije SDS-a Banjaluka Vladislav Babić rekao je da je skupština prekinuta zbog nedostatka kvoruma i da će rad biti nastavljen 12. septembra.

(Agencije)