Sport 01.12.2016.

Pola Evrope traži fudbalere Krupe

ČITANJE: 3 minute

Odlične partije debitanta Krupe ove jeseni nisu ostale nezapažene i zato ne treba da bude čudno što je dobar dio prvotimaca ovog premijerligaša na cijeni i već na kraju jesenjeg dijela prvenstva mogli bi da promijene sredinu.

Naglasio je ovo član Upravnog odbora Krupe Dragomir Ilić, jedan od najzaslužnijih za munjevit uspon kluba iz Krupe na Vrbasu.

– Nije tajna da smo veoma blizu da realizujemo transfere Elvira Koljića i Ajdina Redžića, a veliko interesovanje postoji za Aleksandra Vukotića, Irfana Jašarevića, kao i još nekoliko igrača – rekao je Ilić.

Iako nije želio da otkriva o kojim klubovima je riječ, izjavio je da bi u slučaju eventualnih transfera Krupa imala gotovo zatvorenu finansijsku konstrukciju za proljećni dio sezone.

– Mogu da kažem da su za Koljića i Redžića zainteresovani klubovi iz Francuske i Švajcarske, dok bi Vukotić mogao karijeru da nastavi u Italiji ili Austriji. Pošto u našoj startnoj postavi ima dosta igrača mlađih od 21 godinu i za njih stiže dosta ponuda iz zemalja u okruženju, a konkretne su stigle iz hrvatskih klubova Rijeke i Osijeka, odnosno novosadske Vojvodine. Sve njih važemo i sigurno je da naše igrače nećemo prodati u bescjenje. Naš budžet za prvu sezonu u Premijer lige trebalo bi da iznosi između 800.000 i 900.000 maraka i vjerujem da bi se u našu klupsku kasu od prodaje igrača mogla sliti bar polovina tog iznosa, ako ne i više – nastavio je Ilić.

Rezultati Krupe iznenadili su mnoge, ali alfa i omega ovog kluba spušta loptu na zemlju.

– Pred početak prvenstva nam je prioritet bio opstanak i kako sada stvari stoje, veoma blizu smo da ga ostvarimo. Iako smo na korak do plasmana u Ligu za prvaka, nećemo se tamo “gurati” po svaku cijenu. Realnost je da bismo u njoj veoma teško mogli doći do izražaja u društvu velikana fudbala u BiH. S druge strane, ukoliko se plasiramo u Ligu za opstanak, gotovo je sigurno da ćemo startovati sa prve pozicije, ali i imati priliku da u deset kola ostvarimo šest, sedam pobjeda, što bi još dodatno afirmisalo ovu mladu ekipu – rekao je Ilić.

Već za narednu sezonu FS BiH od premijerligaša zahtijeva da na svojim stadionima obavezno imaju reflektore.

– U ovom trenutku su oni za nas krupan zalogaj i moraćemo da vidimo kako da riješimo taj problem. Zato bi bilo dobro da realizujemo neke od planiranih transfera, a sigurno je da ćemo zatražiti i pomoć lokalne zajednice o ovom pitanju. Ukoliko taj uslov ne ispunimo, neće nam preostati ništa drugo nego da se vratimo u niži rang, odnosno u Prvu ligu RS. Međutim, nadam se da se to neće desiti. Imamo u planu da izgradimo još jednu tribinu, ali i pomoćni teren u Krupi na Vrbasu, baš kao i jedan teren u Banjaluci, koji bi služio za potrebe naše omladinske škole. Ideja je mnogo, a vidjećemo šta će od toga biti realizovano – dodao je Ilić.

Golman

Mladi čuvar mreže Mladen Ilić u prvih osam kola Premijer lige BiH bio je standardan na golu Krupe, ali se onda povrijedio i od tada je van stroja.

– Dobra vijest je da je povreda prošlost i da je počeo da radi po posebnom programu. Neće biti u konkurenciji za duel protiv Slobode iz Tuzle, ali sam siguran da će se do nastavka sezone potpuno oporaviti i da će biti u konkurenciji za startnu “jedinicu” – naglasio je Ilić, inače Mladenov otac.

(Glas)