Magazin 01.06.2016.

Pola vijeka od završetka banjalučke Učiteljske škole

ČITANJE: 1 minuta

Druženjem koje je organizovano u restoranu “Monogram” evocirali su sjećanja na dane mladosti. Više se nisu raspitivali kao ranijih godina gdje ko radi već kako ko provodi penzionerske dane.

Na sastanku “zlatnog razreda”, koji je tri godine zaredom bio najbolje odjeljenje u školi, bio je i Slavko Malešević. Kaže da su emocije pri susretu sa starim drugarima neopisive.

– Najljepše su uspomene iz školskih klupa. Uzbuđenju i sreći nije bilo kraja što smo ponovo na okupu. Do početka rata smo se susretali svake godine, a kod razrednog starješine Živka Mastila, kojem i dugujemo sav uspjeh, proslavljali smo Novu godinu. Na 50 godina mature došla su i dvojica kolega koje nismo vidjeli upravo od mature – rekao je Malešević.

Kaže da je većina ovih đaka nastavila studije, dok su ostali postali učitelji u nekim od škola.

– O nama, kao najboljem odjeljenju banjalučke regije, pisali su tadašnji listovi poput “Oslobođenja” i “Borbe”. Mnogi od nas potekli su sa sela pa smo imali naročit motiv da uspijemo, a većina nas je upisala i fakultete. Na ovom susretu smo se prisjetili svega toga i za momenat ponovo vratili u dane rane mladosti – ispričao je Malešević.

(glassrpske.com)