Vijesti 22.04.2016.

Polaganjem vijenaca i svečanim prijemom počelo obilježavanje Dana Banjaluke

ČITANJE: 1 minuta
vijenci
Polaganjem vijenaca na spomenik palim borcima NOR-a počelo je svečano obilježavanje Dana grada. Vijence su položili predsjednik Narodne skupštine Republike Srpske Nedeljko Čubrilović, predsjednik Vlade Republike Srpske Željka Cvijanović i gradonačelnik Banjaluke Slobodan Gavranović.

“Danas Banjaluka slavi dan slobde i sasvim sigurno je da uz ovaj prigodan program odajemo počast onima koji su tu slobodu iznijeli na svojim leđima i mnogi od nji živote utkali u to”, istako je Gavranović i dodao da se danas obilježava 71 godina od oslobođenja Banjaluka.

Obilježavanje je nastavljeno svečanim prijemoom za goste iz prijateljskih gradova, a uslijediće promotivna manifestacije banjalučke gastronomije i ugostiteljstva “Dvije zlatne čaše gostoljublja” u Ulici Veselina Masleše.

Biće održana i Međunarodna atletska ulična trka, čijem će svečanom otvaranju u 13.00 časova prisustvovati ministar porodice, omladine i sporta Republike Srpske Jasmina Davidović. Start je predviđen na Trgu Krajine. U 19.00 časova biće održana svečana akademija povodom Dana grada u “Banskom dvoru”, a 20.30 časova biće održan koncert gudačkog kvarteta Beogradske filharmonije u Narodnom pozorištu Republike Srpske. Koncert je poklon građanima Banjaluke Generalnog konzulata Srbije.

(Nezavisne novine)