Vijesti 17.12.2015.

(VIDEO) Policajac oborio ženu na pod jer je prešla ulicu na crveno

ČITANJE: 2 minute
hapsenje prelazak na crveno
U srijedu nešto poslije 11 časova u Ulici Hrvatske Republike, u samom centru Osijeka, dogodio se incident koji je šokirao građane.

Prema pisanju Glasa Slavonije, policajac je srušio ženu srednje dobi na beton i vezao je lisicama, i to jer je prešla cestu dok je na semaforu bilo crveno svjetlo.

-Sestra je vidjela da je žena prešla preko zebre dok je bilo crveno svjetlo na semaforu. Za ženom je odmah došao policajac od nekih 130 kilograma i pitao je zna li što je učinila. Žena je nešto odgovorila i krenula dalje, ali policajac ju je sustigao, svom težinom se bacio na nju, srušio je na beton u haustoru i vezao lisicama – ispričala je službenica obližnjeg objekta.

Prelazak ulice policajac

Navodno je pokušao intervenisati i jedan mladić, koji je policajcu rekao da se makne sa žene, na što mu je ovaj navodno odgovorio da se makne, ili će i njega privesti.

-Da je napravila ne znam šta, nije u redu da policajac tako skače po ženi. Kad ju je srušio, kleknuo je na nju, a ona je zapomagala. Kada joj je stavio lisice žena se, očito šokirana, pokušala oteti, ali joj je tako zavrnuo ruku da mislim da joj je rame iskočilo. Ovo je prestrašno. Vidjela sam da se radi o ženici koja baš i nije neka opasnost za okolinu- kazala je jedna svjedokinja događaja.

Srusili zenu

Od policije se saznaje da je bilo upotrebe sredstava prisile u Ulici Republike Hrvatske te da je istraga u toku.

-Slijedi utvrđivanje svih činjenica u vezi ovog slučaja, te utvrđivanje opravdanosti upotrebe policijske prisile. Policijski službenik djelatnik je Stanice saobračajne policije Osijek i za vrijeme njegovog postupanja cijelo vrijeme bila je uključena videokamera koju je imao zakačenu na uniformi – rekao je portparol osječke policije.

Naknadno je objavljen i snimak hapšenja:

https://www.youtube.com/watch?v=3ayLqn90QOQ

(NN)