Vijesti 16.11.2017.

Policajci iz Banjaluke darovali krv

ČITANJE: 1 minuta

Pripadnici Aktiva dobrovoljnih davalaca krvi Policijske uprave Banja Luka i ove godine, povodom obilježavanja Krsne slave Ministarstva unutrašnjih poslova Republike Srpske ”Sveti Arhangel Mihailo”, tradicionalno organizuju davanje krvi onima kojima je to najpotrebnije.

Ljubiša Batar, predsjednik pomenutog aktiva, ističe da su se u toku godine, ali i u prethodnom periodu više puta odazivali zdravstvenim ustanovama i davali krv, kako na području Banje Luke tako i za potrebe domova zdravlja u Kosovskoj Mitrovici, Nevesinju, Bijeljini, Ugljeviku.

Humanost aktiva ogleda se ne samo u davanju krvi, već i posjeta ugroženom stanovništvu i pomoći u vidu školskog materijala, odjevnih predmeta, prehrambenih i higijenskih proizvoda, naglasio je Batar.

Deset aktivista će dana 17.11.12017. godine boraviti u gradu Trebinju i daće krv za potrebe Doma zdravlja Trebinje, a nakon toga posjetiće manastir Reževići u Republici Crnoj Gori, gdje će donirati pomoć u vidu prehrambenih i higijenskih proizvoda, kao i uručiti Monografiju sa podacima poginulih pripadnika MUP-a RS od 1992-1995. godine.

U cilju promocije davalaštva krvi i pomoći ugroženim kategorijama stanovništva, policijski službenici ovakvim i sličnim primjerima izražavaju ličnu i profesionalnu humanost.

(mojabanjaluka.info)