Vijesti 15.05.2016.

Policija i dalje traga za ubicom Milana Maksimovića

ČITANJE: 2 minute
policija
Policija i dalje traga za ubicom Milana Maksimovića (50), čije je tijelo pronađeno u zabačenom dijelu zaseoka Špadići, u prijedorskom selu Donja Marićka, a koji je pogođen sa dva hica.

Tijelo je na lokalnom putu pored automobila pronašao jedan od mještana, a oni koji su ovog Prijedorčanina poznavali kažu da je bio porodičan čovjek te da se bavio preprodajom polovnih vozila. Mještani pričaju da su juče, oko 16 časova, čuli pucanj, ali nisu ni slutili šta se dogodilo dok se nije pojavila policija.

“Kćerka i ja smo se spremale da idemo na rođendan u susjedno selo, a onda sam čula kad je puklo iz oružja”, ispričala je mještanka.

Šok i nevjericu zbog ovog nemilog događaja mještani ne kriju.

“Za mojih godina to se nije desilo u ovom kraju”, rekao je Dragan Đujić iz Donje Marićke.

Šta je motiv ubistva niko nije želio da kaže jer je u toku istraga, kojom je zasad utvrđeno da je Maksimović ubijen najvjerovatnije iz pištolja, iz kojeg je, kako se pretpostavlja, prvo pogođen u grudni koš, a onda i u glavu. Pojedini mještani Donje Marićke tvrde da se priča da je u subotu neko nazvao Maksimovića na mobilni telefon kako bi se našli.

“Milan je, kako čujem, tada otišao na dogovoreno mjesto, a nedugo potom pronađeno je njegovo tijelo. Niti znam ko ga je zvao, niti zbog čega, ali pošto se bavi preprodajom polovnih auta možda je s nekim imao neraščišćene račune, šta ja znam… Ne mogu to da tvrdim, neću da griješim dušu, ali pretpostavljam”, kazala je jedna mještanka.

Za Maksimovića komšije imaju samo riječi hvale, a da li je on bio sa nekim u sukobu, ne znaju.

“To ti ne znam reći. Znam da je bio dobar komšija i žao mi je čovjeka. On je oženjen i ima kćerku”, kazala je mještanka.

Na mjestu gdje je tijelo pronađeno prijedorska policija je obavila uviđaj, kojim je rukovodio dežurni tužilac Željko Blažić.

“Tužilac je naložio preduzimanje svih potrebnih istražnih radnji i mjera na otkrivanju počinioca i rasvjetljavanju ovog krivičnog djela, a naložena je i obdukcija”, navela je Maja Đaković-Vidović, službenik za informisanje Okružnog tužilaštva Banjaluka.

(Nezavisne)