Vijesti 20.02.2017.

Policija i zaštitari dežurali zbog izbora predsjednika banjalučke Privredne komore

ČITANJE: 2 minute

Patrola policije i privatna zaštitarska agencija cijeli dan su dežurali u prostorijama banjalučke Privredne komore.

Izbor novog predsjednika protekao je na ivici incidenta, a neizvjesnost je trajala do samog kraja. Švedski sto hladio se više od pet sati, ali je na kraju dosadašnjem predsjedniku Goran Račiću propala svečana zakuska. Izgubio je ubjedljivom većinom, ali je svađa trajala satima.

Damjan Davidović je novi predsjednik područne privredne komore Banjalučke regije. Dobio je podršku 28 privrednika-delegata, deset više od njegovog protivkandidata. Oni koji su Davidovića najviše podržavali na kraju su morali da ostanu u hodniku jer je dosadašnje rukovodstvo komore anagažovalo privatnu agenciju da im zabrani ulaz. Među njima je bio i potpredsjednik Unije poslodavaca Saša Trvić i predsjednik Uprave Farmlenda Predrag Zgonjanin, kao i vlasnici  Knežević Enteringa i Mesne industrije Tulumović. Na kraju su ipak imali razloga za slavlje jer je njihov kandidat dobio podršku.

“Pogotovo je ružno što je tu bilo i fizičko obezbjeđenje agencije a takođe i policija. Privrednici nemaju namjeru da prave bilo kakve ekscese. Mi smo proveli dan u miru družeći se. Ne bih komentarisao poteze rukovodstva iz prošlosti, pričao bih o budućnosti. Nadamo se da će novoizabrano rukovodstvo krenuti bolje i jače i da će privredna komora biti još značajnija nego što je to danas”, kazao je Trivić.

Osim predsjednika privrednici banjalučke regije izabrali su i novo rukovodstvo skupštine. Za predsjednika je izabran  vlasnik firme „Tri best“ Branko Đuđić, dok je novi potpredsjednik  predstavnik „Hidroelektrana na Vrbasu“ Milan Đukanović. Pobjednici poručuju da će prvi korak biti vraćanje privrednika u komoru koja je, kako tvrde, trenutno u fazi raspadanja. Aktuelnom rukovodstvu zamjeraju i što im je u “Bobar banci” propalo  milion i 300 hiljada maraka. Ipak, ni novo, ni staro rukovodstvo nakon burne sjednice danas nije bilo raspoloženo da stane pred kamere.

Nakon fijaska na izbornoj skupstini banjalučke privredne komore  niko od sadašnjeg rukovodstva nije bio raspoložen za komentar. Dosadašnji predsjednik Goran Račić izbjegao je novinare i poručio da će saopštenjem naknadno pojasniti prisustvo policije.

(atv)