Vijesti 29.08.2018.

POLICIJA O ISTRAZI PREMLAĆIVANJA NOVINARA Svaki dan nekog saslušavaju

ČITANJE: 1 minuta

Svakodnevno se saslušavaju lica nakon što je u Banjaluci u nedjelju naveče pretučen Vladimir Kovačević (36), novinar RTV BN.

To je za “Nezavisne” potvrđeno iz Policijske uprave Banjaluka, odakle napominju da konstantno rade u cilju rasvjetljavanja tog napada.

“Svakodnevno se provjeravaju i informacije do kojih se dolazi u operativnom radu, a pronađeni su i predmeti koji će poslužiti kao dokaz u krivičnom postupku”, rekli su iz banjalučke policije.

Uvjeravaju da s radom nastavljaju sve dok se krivično djelo ne rasvijetli i ne identifikuju napadači, ali da detalje ne mogu iznositi kako ne bi ugrozili istragu.

Vlado Đajić, generalni direktor Univerzitetskog kliničkog centra Republike Srpske, potvrdio nam je juče da je stanje Kovačevića stabilno i u poboljšanju.

“Urađen mu je kontrolni CT nalaz glave, koji je pokazao regresiju nagnječenja mozga. Pacijent ostaje na daljem bolničkom praćenju i liječenju”, rekao je Đajić.

Brutalno premlaćivanje Kovačevića u režiji dvojice napadača, koje će, sudeći po dosadašnjoj istrazi, biti okvalifikovano kao pokušaj ubistva, i dalje nailazi na brojne osude. Vijest je, nakon BiH i regiona, odjeknula širom svijeta.

Tako je ugledni list “Washington Post”, pozivajući se na agenciju Associated Press, objavio da su nakon tog napada u ponedjeljak održani protesti novinara u Banjaluci, a dan kasnije i u Sarajevu, Zenici te Mostaru.

Inače, na dan protesta u Banjaluci, zasad nepoznata osoba je verbalno vrijeđala snimatelja Radio-televizije Republike Srpske, kojeg je nazvala “kamermanom fašističke televizije” dok je on snimao mirno okupljanje novinara.

(Nezavisne)