Region 26.05.2023.

Policija traga za ubicom iz Priboja koji je nakon zločina ilegalno prešao u BiH

ČITANJE: 1 minuta

Po naredbi Višeg suda u Užicu, a na zahtjev Višeg javnog tužilaštva u Užicu, raspisana je potjernica za Igorom A. (28), policajcem koji je u noći između subote i nedjelje u jednom pribojskom kafiću šakama nasmrt pretukao Ervina Ć. (35).

Potjernica koju je raspisala Policijska uprava Prijepolje uslov je za raspisivanje međunarodne potjernice za odbjeglim policajcem.

Iza rešetaka su, pod sumnjom da su pomogli Igoru A. da pobjegne, troje Pribojaca – djevojka zaposlena kao granična policajka, jedan njegov prijatelj i jedan srodnik. Njima je u utorak sudija za prethodni postupak Višeg suda u Užicu odredio pritvor do 30 dana zbog sumnje da su počinili krivično djelo pomoć učiniocu poslije izvršenog krivičnog djela.

Kobne noći Igor A. je tri puta šakom udario u glavu Ervina Ć. kraj šanka kafića u centru Starog Priboja. Od zadobijenih povreda Ervin je pao i izgubio svijest, a dva časa kasnije preminuo je u pribojskoj bolnici usljed krvarenja na mozgu izazvanog pucanjem velikog krvnog suda, piše Blic.

Pregledom snimaka sa sigurnosne kamere utvrđeno je da je između policajca i nesrećnog Ervina došlo do kraće prepirke koja je kulminirala tragedijom.

Oznake: Proboj, ubistvo