Vijesti 12.08.2016.

Policija traži specijalce: Uslovi rigorozni a obuka spartanska!

ČITANJE: 1 minuta

Ministarstvo unutrašnjih poslova Republike Srpske raspisalo je danas konkurs za upis kadeta VI klase osnovne policijske obuke za pripadnike Specijalne jedinice policije u Jedinicu za osnovnu obuku – Policijsku akademiju Banja Luka.

Konkursom su propisani opšti i posebni uslovi (da ima najmanje 18, a najviše 25 godina starosti, da je fizički i psihički sposoban za rad i da posjeduje vozačku dozvolu „B“ kategorije). Kandidati koji ispunjavaju uslove treba da prođu testiranje u ekstremnim psiho-fizičkim uslovima tzv. dril. Kako izgleda sam dril pogledajte u ovom videu:

U VI klasu osnovne policijske obuke za pripadnike Specijalne jedinice policije upisaće se 40 kadeta sa kojima će MUP Republike Srpske zaključiti posebni ugovor o regulisanju međusobnih obaveza.

Sve potrebne informacije zainteresovani kandidati mogu dobiti na internet stranici Uprave za policijsko obrazovanje www.education.muprs.org i u Jedinici za osnovnu obuku – Policijskoj akademiji na brojeve telefona 051/333-651 i 051/333-606.

Rok za predaju prijava je 15 dana od dana objavljivanja.

(ATV)