Vijesti 20.11.2018.

POLICIJA TVRDI Privedena maloljetnica je imala nož

ČITANJE: 1 minuta

Maloljetnica (15) iz Petrova koja je sinoć uhapšena u blizini Palate predsjednika RS, neposredno prije inauguracije Željke Cvijanović, imala je nož u ruci s kojim je krenula prema štićenim ličnostima, tvrde u PU Banjaluka.

U policiji tvrde da su maloljetnicu oborili i uhapsili nakon što je i pored upozorenja policije nastavila da se kreće prema prostoru u kojem su se nalazile visoke delegacije.

– Slobode je lišena maloljetnica iz Petrova koja je u jednom trenutku tokom održavanja svečane inauguracije u Banjaluci, sa nožem u ruci krenula prema prostoru gdje su se nalazile štićene ličnosti – rekla je portparol PU Banjaluka Marija Markanović.

Ona kaže da je sa svime upoznat tužilac za maloljetnike Okružnog javnog tužilaštva Banjaluka, prema čijim instrukcijama se preduzimaju dalje mjere i radnje.

– Nakon ispitivanja maloljetnica je predata roditeljima u prisustvu organa socijalnog staranja, a rad na dokumentovanju navedenog je u toku – rekla je Markanović.

Nezvanučno saznajemo da se maloljetnica prije toga porukom javila bratu, navodeći da se nalazi u Banjaluci, te da ima namjeru da nekoga povrijedi nožem. On je s time upoznao PU Doboj, koji je sve dojavio banjalučkoj policiji.

– Maloljetnica je uočena s podignutim nožem, s oštricom dugačkom 10 cm koji je prilkom hapšenja oduzet – tvrdi izvor iz policije.

(Srpskacafe)