Vijesti 25.03.2017.

Policija u Banjaluci pretukla ruskog muzičara

ČITANJE: 2 minute

Kada prolazite Gospodskom ulicom u Banjaluci, sigurno niste mogli, a da ne primjetite prijatnog gitaristu koji svakim danom uljepšava zvukovima svoje gitare radne i neradne dane banjalučanima koji tuda prolaze.

Muzičar iz Rusije, Valerij Čuprov sa dalekog istoka, poluostrva Kamčatka, gdje žive medvjedi i huče aktivni vulkani, došao je takoreći sa druge strane zemaljske kugle u grad na Vrbasu i u njemu se nastanio kako bi bolje upoznao i živio među bratskim narodom. I sve je lijepo išlo, do jednog trenutka.

Nađu se tako i probisvijeti kojima smeta čak i prijatna muzika Valerijeve gitare u Gospodskoj ulici.

Tako je oholi opijeni banjalučanin, čiji su inicijali G.O. /42/ zvani “Švabo” mjesecima maltretirao Valerija, hvatajući ga za kragnu, šutajući gitaru i nepristojnim riječima prijetio. Valerij se nekoliko puta obraćao policiji za pomoć, ali uzalud.

svabo napad na ruskog muzicara

Naposljetku, banjalučanin G.O. mu je ukrao gitaru.

Ovaj put policija je regovala na krađu gitare. Kako je zvanično saopšteno, banjalučanin G.O. je uhapšen zbog sumnje da je “za vikend u centru grada od uličnog svirača ukrao gitaru”.

Međutim, da stvar bude gora, problemi Valerija su tek tada počeli, jer je po njegovom tvrđenju maltretiran i tučen od strane policije!?

Prema našim informacijama, dva uniformisana pripadnika CJB Banjaluka priveli su gospodina Čuprova, ubacili u automobil i tukli ga udarcima u glavu i rebra. Na zapomaganje muzičara (koji je i invalid), da je on “ruski brat”, jedan policajac mu je rekao: “Mi smo muslimani i ne volimo Ruse!”.

Poslije toga mu je obrisana fotografija vozila u telefonu u kojem se dogodilo premlaćivanje. Rečeno mu je da će biti premlaćen opet, ako ovo djelo prijavi nadležnim organima.

“Ne mogu da spavam zbog ove neprijatnosti. S takvim grubostima nikada u životu se nisam susreo. Čak i da nisam u pravu, niko nema pravo da tuče čovjeka. To je protivzakonito. Bole me rebra, na sreću nisu slomljena. Shvatio sam da ovdje nema zakona”, rekao je Čuprov.

Portparol MUP-a Republike Srpske je potvrdio da se slučaj ispituje, a saznali smo da je o ovom slučaju obavještena i Ambasada Ruske Federacije koja prati cijeli slučaj.

( Vostok.rs/Aleksandar Lukin)