Vijesti 31.03.2016.

Policijska potjera u Banjoj Luci, osumnjičeni htio aktivirati bombu

ČITANJE: 1 minuta
policija
Policijski službenici Policijske stanice Banja Luka-Centar u četvrtak su oko ponoći u Banja Luci prilikom redovnog obilaska terena u ulici Sime Matavulja uočili sumnjivo kombi vozilo i više nepoznatih lica.

Prilikom utvrđivanja identiteta vozača navedenog vozila, više lica koji su izlazili iz obližnjeg ugostiteljskog objekta dalo se u bjekstvo. Brzom intervencijom patrola policije sustigla je tri nepoznata lica, od kojih je jedno u ruci držalo bombu sa izvađenim osiguračem.

Adekvatnom reakcijom policijski službenik je svojom rukom stisnuo ruku sa bombom osumnjičenog lica, kako ne bi došlo do aktiviranja, a zatim je istu bezbjedno oduzeo, a nakon pronalaska osigurača obezbjedio bombu od mogućeg aktiviranja.

Lišena slobode su lica J.G. (1991), N.V (1997) i M.V. (1994) svi iz Gradiške, nakon završene kriminalističke obrade isti su pušteni na slobodu. O događaju je obaviješten dežurni tužilac Okružnog tužilaštva Banja Luka, a na licu mjesta izvršen je uviđaj.

Protiv osumnjičenog J.G. bit će podnesen izvještaj za krivično djelo ”nedozvoljena proizvodnja i promet oružja i eksplozivnih materija”, a rad na dokazivanju drugih krivičnih djela je u toku.

(Klix)