Vijesti 10.07.2024.

Policijski službenici MUP-a Srpske na obezbjeđenju Exita

ČITANJE: 1 minuta

Šest policijskih službenika Ministarstva unutrašnjih poslova Republike Srpske od danas će u međusobnoj pomoći prilikom obavljanja policijskih dužnosti biti angažovano sa policijskim službenicima Ministarstva unutrašnjih poslova Republike Srbije na obezbjeđenju muzičkog festivala Exit u Novom Sadu.

– Policijski službenici boraviće u Republici Srbiji za vrijeme trajanja festivala i njihova uloga biće olakšavanje saradnje s posjetiocima iz Republike Srpske, što bi trebalo da ima preventivni efekat na stanje bezbjednosti na području Novog Sada i bezbjednost posjetilaca festivala uopšte – navodi se u saopštenju MUP-a.

Kako dodaju, navedena aktivnost realizuje se u skladu sa Memorandumom o saradnji između Ministarstva unutrašnjih poslova Republike Srpske i Ministarstva unutrašnjih poslova Republike Srbije koji je potpisan 18. juna ove godine.

– Planirano je da se slične aktivnosti realizuju u više gradova u Republici Srpskoj i Republici Srbiji kao što su Beograd, Novi Sad, Zlatibor, Banjaluka, Foča, Trebinje tokom ljetne i zimske turističke sezone – dodaje se u saopštenju.

Oznake: Exit, MUP RS