Vijesti 09.09.2016.

Poligon za obuku vozača u Lazarevu čeka tender za izvođača radova

ČITANJE: 1 minuta

Izgradnja poligona za obuku vozača početnika, površine 2.000 kvadratnih metara, na dijelu parkinga i zelene površine kod Nove autobuske stanice, između ulica Braće Podgornika i Prote Nikole Kostića, još nije počela, jer nije pokrenuta javna nabavka za izbor izvođača radova.

Potvrđeno je to za “Glasu Srpske” u Gradskoj upravi.

– Poligon jeste u planu, ali nije poznat termin kada će biti raspisan tender – rečeno je u Gradskoj upravi.

Odbornik u Skupštini grada Milenko Jaćimović je rekao da je poligon neophodan za vozače početnike.

– Izgradnjom poligona dobilo bi se mnogo na obuci početnika, a bio bi riješen i dio problema prilikom polaganja vozačkog ispita. Naime, tu bi bila početna tačka sa koje bi kandidati kretali na ispit, a one su trenutno na mjestima koja zakonom nisu dozvoljena – rekao je Jaćimović.

Dodao je da je strategijom za bezbjednost saobraćaja, koju je Skupština usvojila, bila obuhvaćena i oblast u vezi sa kvalitetnijim osposobljavanjem vozača i dat je značaj izgradnji modernog poligona za obuku vozača.

– Odjeljenje za stambeno-komunalne poslove, Savjet za bezbjednost saobraćaja grada i Odsjek za saobraćaj dali su saglasnost da se uđe u proceduru, nađena je i obezbijeđena lokacija, ali, po mojim informacijama, stala je izgradnja zbog toga što odgovorni u Gradskoj upravi nisu raspisali javnu nabavku za izbor izvođača radova – kazao je Jaćimović i dodao da bi izgradnja koštala maksimalno 10.000 maraka.

(Glas Srpske)