Politika 07.10.2018.

POLITIČARI OBAVILI GRAĐANSKU DUŽNOST I PORUČILI: Danas je praznik demokratije

ČITANJE: 2 minute

Željka Cvijanović, kandidat koalicije SNSD-DNS-SP za predsjednika Republike Srpske, glasala je danas u 10:30 u Školi za slušno oštećene u Banjaluci.

Cvijanovićeva je na biračko mjesto došla sa porodicom, suprugom i sinovima, koji su takođe glasali.

Nakon glasanja Cvijanović je izjavila kako očekuje pojedinačnu pobjedu svakog kandidata.

“Jako sam ponosna, ovo je dan demokratije. Obavila sam svoju građansku dužnost i očekujem ubjedljivu pobjedu kandidata i najveći broj glasova”, kazala je Cvijanović.

Dodala je da građani žele mir, prosperitet i razvoj te da je to nova politika kojom se vode.

Govedarica u Gacku

Kandidat Saveza za pobjedu RS za predsjednika Republike Srpske Vukota Govedarica glasao je jutros oko 9 i 30 časova u Gacku, u Osnovnoj školi “Sveti Sava“ u ovom gradu.

Govedarica je na biralište došao sa suprugom Oliverom i čekao da i ona ispuni glasačke listiće da bi ih u glasačku kutiju ubacili zajedno, istakavši da je ovo veliki dan za Republiku Srpsku i njene građane.

Čubrilović, Ivanić, Čavić i Borenović u Banjaluci

Predsjednik Narodne skupštine Republike Srpske Nedeljko Čubrilović glasao je u banjalučkoj Ekonomskoj školi.

“Nadam se da će sve proteći u najboljem redu. Takođe se nadam poslije izbora neće biti mnogo primjedbi i da će se vlast formirati što prije zbog interesa građana”, dodao je Čubrilović.

Predsjednik Partije demokratskog progresa /PDP/ Branislav Borenović je glasao u banjalučkoj Osnovnoj školi “Jovan Cvijić”.

Borenović je pozvao građane da u što većem broju izađu na izbore I ukazao na važnost da proces glasanja prođe u mirnoj, demokratskoj atmosferi u kojoj će građani imati priliku da biraju legitimne predstavnike u naredne četiri godine.

Mladen Ivanić, kandidat za srpskog lana Predsjedništva BiH iz Saveza za pobjedu glasao je u društvu supruge u Školi učenika u privredi.

Ivanić je izjavio da je lijep dan pun sunca i optimizma i da nada da će mnogo ljudi da glasa i iskoristiti svoje demokratsko pravo kako bi spriječili zloupotrebe. “Narod će sam odlučiti ko će ga voditi četiri godine, a posebno me raduje da se sve odvija civilizovano i da će tako ostati”, naglasio je Ivanić.

Dragan Čavić, predsjednik NDP-a, glasao je danas u banjalučkoj Ekonomskoj školi i naveo da očekuje veliku izlaznost na izbore.

On vjeruje da neće biti nikakvih problema kada je riječ o provođenju izbornih rezultata u Republici Srpskoj.

Dodik u Laktašima

Milorad Dodik, kandidat SNSD-SP-DNS za srpskog člana Predsjedništva BiH glasao je danas u Laktašima i rekao da građani treba da izaberu kompaktnu vlast koja će funkcionisati u interesu RS i izrazio zadovoljstvo da izbori protiču u najboljoj atmosferi.

“Velika je privilegija za građane RS da na demokratskim izborima bira svoju vlast. Želim ljudima dobro zdravlje bez obzira za koga se opredijele”, rekao je Dodik.

(Agencije, Foto: Srpskainfo)