Sport 11.05.2017.

Poljaci žele saradnju sa RK Borac

ČITANJE: 1 minuta

Visoka privredna i sportska delegacija iz Poljske koju je predvodio Stanislav Lunievski, inače počasni konzul BiH u Bijalistoku boravila je i u Rukometnom klubu Borac.

Tom prilikom su sa predstavnicima ovog trofejnog kluba na čelu sa potpredsjednikom Marinkom Umičevićem razgovarali o budućoj saradnji sa ovim sportskim kolektivom.

– U Banjaluku smo došli sa ciljem unaprijeđenja kako privredne isto tako i sportske saradnje. Znamo da su rukometaši Borca svojevremeno bili klupski prvaci Evrope i da su jedan od najtrofejnih klubova sa prostora nekadašnje Jugoslavije. Obavili smo ugodan razgovor sa predstavnicima ovog kluba i tom prilikom smo se dogovorili da što prije uspostavimo saradnju na sportskom polju – istakao je Stanislav Lunievski.

Dogovor sa FK Borac

U najskorije vrijeme moglo bi doći do odigravanja prijateljske utakmice između fudbalera Borca i Jagelonije, ekipe koja se grčevito bori za titulu u šampionatu Poljske.

– To će sigurno biti prvi korak na uspostavaljanju sportske saradnje sa klubovima iz BiH – dodao je Stanislav Lunievski koji je sa saradnicima boravio i na Gradskom stadionu.

Marinko Umičević, potpredsjednik Rukometnog kluba Borac zadovoljan je bio poslije sastanka sa delegacijom iz Poljske.

– Nama je drago što su uopšte izrazili želju da budu naši gosti kako bismo ih upoznali o našoj trenutnoj situaciji. Bili su prijatno iznenađenji kako smo rješavali određene probleme, a želim da napomenem kako su izrazili želju za uspostavljanje saradnje pa čak i da određeni sponzori uđu u naš klub. Ono što je u ovom trenutku najvažnije, a to je, da smo uspostavili prvi kontakt sa našim prijateljima iz Poljske i siguran sam da će ovaj sastanak u najskorije vrijeme dati pravi rezultat – naglasio je Marinko Umičević.

(Srpskacafe)