Vijesti 08.01.2023.

Položeni vijenci na Spomen-kosturnicu i grobnicu 12 banjalučkih beba

ČITANJE: 1 minuta

Na Spomen-kosturnicu na Gradskom groblju u Banjaluci i na grobnicu 12 banjalučkih beba danas su položeni vijenci i cvijeće povodom obilježavanja 9. januara – Dana Republike Srpske.

Vijenac su u ime institucija Republike Srpske položili predsjednik Narodne skupštine Republike Srpske Nenad Stevandić, premijer Srpske Radovan Višković, te izaslanici predsjednika Republike Srpske i srpskog člana i predsjedavajućeg Predsjedništva BiH.

Cvijeće su položile delegacije Vijeća naroda i poslanika u Narodnoj skupštini Srpske, delegacija Saveza opština i gradova Srpske, Ministarstva odbrane u Savjetu ministara, Oružanih snaga i Trećeg pješadijskog /Republika Srpska/ puka, te predstavnici organizacije Republike Srpske i drugih organizacija proisteklih iz Odbrambeno-otadžbinskog rata Srpske.

Nakon polaganja vijenca kod Spomen-kosturnice, Stevandić je položio vijenac na grobnicu 12 banjalučkih beba.

U Banjaluci je danas položeno cvijeće i na Spomenik banjalučkim bebama.

Cvijeće i vijenac su položili predstavnik kabineta predsjednika Republike, direktor Univerzitetko-kliničkog centra Republike Srpske Vlado Đajić, predstavnici nevladinih organizcija proisteklih iz Odbrambeno-otadžbinskog rata, parlamentarac i penzionisani oficiri francuske vojske, te porodice preminulih beba i Udruženja “12 beba”.

(A.M.)