Vijesti 23.04.2019.

POLUMARATON I U MAJU Ovogodišnja trka pokazaće svoju humanu stranu

ČITANJE: 1 minuta

Peti, banjalučki polumaraton održaće se 12. maja u Banjaluci. Jubilarni događaj posvećen je, između ostalog, Banjalučanima i ženama, sa željom da na događaju trči više žena nego ikad. 

Ovogodišnji banjalučki polumaraton će pokazati i svoju humanu stranu. Svi zainteresovani će moći kupiti humani broj i dio novca od kotizacija će biti dodijeljen dvjema organizacijama: Udruženju samohranih roditelja „Ponos“ i omladinskoj organizaciji „Zdravo da ste“.

– Posebno smo ponosni što ćemo ove godine za 12 mališana sa invaliditetom omogućiti učestvovanje na maratonu. Sve to zahvaljujući kolicima koja su napravljena i prilagođena baš za ulično trčanje – rekli su organizatori.

Više od hiljadu trkača do sada se prijavilo za trčanje polumaraton trke u dužini od 21, 1 kilometar. Za 10 kilometara prijavilo se više od 250 trkača. Štafetnu trku će na ovogodišnjem polumaratonu trčati više od 40 timova.

– Ono što nas najviše raduje je podatak da je za najmlađu i najmanju, Bambini trku prijavljeno više od 500 mališana. Najzabavnija Nektar FunRun trka u dužini od 1,8 kilometara i ove godine će okupiti na stotine učesnika. Prilagođena je svim uzrastima. Dođite na biciklu, rolama u kolicima. Sa sobom ponesite samo dobro raspoloženje – poruka je organizatora.

(Srpskainfo)