Svijet 30.07.2021.

POMAGAO VATROGASCIMA, PA POGINUO: Mladić stradao u požaru u Turskoj

ČITANJE: 1 minuta

Sahin Akdemir (25) poginuo je pomažući vatrogascima koji su se borili sa požarom koji je juče zahvatio područje Marmarisa u Turskoj.

Nesrećni mladić je, kada je saznao da se požar nekontrolisano širi, sjeo na svoj motocikl, i ponio galone vode, a potom je istu dostavio vatrogascima u ugroženom području.

Nažalost, kada je krenuo da se vraća po još vode doživio je nesreću i kako je bio teško povrijeđen, nije uspio da se skloni od vatre i tragično je stradao. Kako navode turski mediji, vatra je zahvatila njegov motocikl.

Uoči tragedije ovaj hrabri mladić je na društvenim mrežama pozivao prijatelje da priteknu u pomoć vatrogascima.

“Molim vas donesite vodu, mi ćemo nastaviti da nosimo vodu vatrogascima, neka nam Bog pomogne”, napisao je u objavi na društvenim mrežama.

Potom je obavještavao gdje se širi požar i objavljivao fotografije ugroženog područja, i dalje apelujući na građane da donose vodu.

Podsetimo, Turska se već treći dan bori sa stravičnim požarima koji su buknuli kod Antalije, Bodruma, Marmarisa i na još nekoliko lokacija, a život su izgubile najmanje tri osobe.

Vatrena stihija kod Bodruma je lokalizovana, dok vatrogasci danonoćno gase požare na ostalim područjima. U akciju gašenja uključeno je više od 20 letjelica i preko 1.000 vatrogasaca.

(N.S)

Oznake: Požar, Turska