Vijesti 20.01.2016.

Pomak u rasvjetljavanju ubistva Čubrilovića: Uhapšeni Slovenac družio se sa ubijenim?

ČITANJE: 1 minuta
cubrilovic ubistvo
Državljanin Slovenije čiji su inicijali M.S, koji je uhapšen na graničnom prelazu Gradiška, policiji bi trebalo da odgovori na određena pitanja u vezi sa ubistvom Nebojše Čubrilovića u Banjaluci 1. oktobra prošle godine, rečeno je u banjalučkom Centru javne bezbjednosti.

U CJB Banjaluka kažu da uhapšeni M.S. nije direktno povezan sa ubistvom Čubrilovića, kao i da je do sada bio nedostupan policiji da povodom ovog slučaja odgovori na neka pitanja, te je zbog toga za njim bila raspisana potraga.

U policiji kažu da je ovo još jedan pomak u rasvjetljavanju ubistva Nebojše Čubrilovića, koje se dogodilo 1. oktobra 2015. godine oko 23.00 časa u Gundulićevoj ulici u Banjaluci.

Nezvanično Srna saznaje da se uhapšeni M.S. družio sa ubijenim Čubrilovićem.

Nebojša Čubrilović je narko-diler iz Slovenije koji je u aprilu 2014. godine osuđen na dvije i po godine zatvora kao član kriminalne narko-grupe Milanka Sredića. Sredić je u Sloveniji osuđen na višegodišnju zatvorsku kaznu, i nalazi se na njenom odsluženju.

Ova narko-grupa je švercovala veće količine kokaina iz Južne Amerike u Evropu.

Policija je narko-grupu registrovala 2012. godine nakon što je na auto-putu u Sloveniji zapljijenjeno oko 20 kilograma kokaina čija je vrijednost procijenjena na oko 900.000 evra.

Granična policija BiH saopštila je danas da je na graničnom prelazu Gradiška uhapšen državljanin Slovenije čiji su inicijali M.S, zbog dovođenja u vezu sa ubistvom, a na osnovu potrage CJB Banjaluka.

(Agencije)