POMAMA U BANJALUCI Koverte za nagradnu igru prodavali čak i bez fiskalnih računa!

Mada je za najpopularniju nagradnu igru u istoriji Republike Srpske, do sada siglo skoro 1,2 miliona koverata, građani još ne odustaju od namjere da, šaljući koverte sa 10 fiskalnih računa, oprobaju sreću i pokušaju se domoći primamljive nagrade – stana u Banjaluci.

Koverte su, kao i prethodnih dana, i danas bile najtraženija roba u banjalučkim knjižarama, poštama i na kioscima. Potražnja je bila naročito izražena jutros, jer su mnogi hvatali posljednji voz, da koverte predaju na vrijeme, kako bi “upali” u prvo izvlaćenje, koje će biti organizovano sutra.

Kako su za Srpskainfo rekli neki trgovci, prodaja koverata je udesetostručena, a neki Banjalučani su kupovali i po 50 koverata odjednom.

To i nije čudno, jer je su koverte, koje se prodaju po cijeni od 10 pfeniga za komad, ustvari jedini “trošak” za učesnike nagradne igre. Naime, kada upakuju 10 fiskalnih računa ili slipova u kovertu, potrebno je samo pravilno je adresirati i predati na pošti ili ubaciti u sanduče bez markice, jer se poštarina za ove pošiljke ne plaća.

Gužva je jutros bila i u knjižari u jednom tržnom centru u Banjaluci, gdje se desila zanimljiva situacija.

– Izvolite vaše koverte, ali na žalost, ne mogu vam izdati fiskalni račun. Nova pošiljka koverata nam je tek stigla, a kupci su odmah navalili, nismo još stigli da evidentiramo robu – rekla je trgovka zbunjenim kupcima, koji ipak nisu “pravili pitanje”, jer su svi žurili u poštu.

Oni koji nisu stigli da to urade danas, ne treba da brinu, nisu zakasnili. Iako je prvo izvlačenje sutra, nagradna igra će još potrajati i naredna tri izvlačenja će se podijeliti još tri stana. Posljednje, četvrto izvlaćenje nagrada je 13. oktobra.

(Srpskainfo)

Grad još nije izabrao firme za održavanje puteva

Do početka zvaničnog rada zimske službe ima manje od jednog mjeseca, a Grad ima problema da izabere firme koje bi bile zadužene da ove zime u većem dijelu Banjaluke uklanjaju snijeg sa saobraćajnica. 

Servisne informacije za 20. oktobar

Servisne informacije za nedjelju, 20. oktobar 2019. godine. Policijska uprava Prema podacima s kojima raspolaže ovo Područno odjeljenje, u protekla 24 časa na području Grada Banjaluka dogodilo se: – jedno krivično djelo: teška kradja (1) – javni red i mir je narušen dva puta, – devet saobraćajnih nezgoda, a jedno lice je lakše povrijeđeno. Služba

“BIO JE SMAK SVETA”: Matija Bećković govorio poeziju u NUB RS

U Banjaluci je održano veče akademika Matije Bećkovića o temi “Bio je smak sveta”, što je i naziv njegove knjige novih i izabranih pjesama. Bećković je uoči ove večeri citirao za Srnu dio naslovne pjesme: “Bio je smak sveta, a mi smo od smaka mislili da je provala oblaka, od sudnjeg dana da je nepogoda,

Dodik i Cvijanovićeva se sastali sa Medvedevim

U Beogradu je večeras održan sastanak srpskog člana Predsjedništva BiH Milorada Dodika i predsjednika Republike Srpske Željke Cvijanović sa premijerom Ruske Federacije Dmitrijem Medvedevim. “Naša saradnja sa Ruskom Federacijom je odlična. Naravno da Republika Srpska ima mnogo bolje odnose sa Rusijom nego ostali dio BiH. U Banjaluci gradimo rusko- srpski centar, koji je dokaz velikog