Politika 22.03.2021.

POMIRENJE: SNSD i NPS Darka Banjca ipak zajedno u odborničkoj većini u Dubici

ČITANJE: 3 minute

Novu skupštinsku većinu u Skupštini opštine /SO/ Kozarska Dubica čine odbornici SNSD-a, NPS-a, SP i NDP-a, a na današnjoj prvoj redovnoj sjednici tajnim glasanjem za predsjednika SO imenovan je Vladimir Rokić iz SNSD-a, za potpredsjednika Nikola Janković iz NDP-a, a za zamjenika načelnika opštine Marko Tankosić iz NPS-a.

Prema usvojenom dnevnom redu prve redovne sjednice Skupštine opštine, imenovani su i novi vršioci dužnosti načelnika odjeljenja u skladu sa odlukom o unutrašnjoj organizaciji i sistematizaciji radnih mjesta u Opštinskoj upravi Kozarska Dubica.

Za v.d. načelnika Odjeljenja za finansije izabran je Vladan Babić, za v.d. načelnika Odjeljenja za stambeno-komunalne poslove Darijan Babić, za v.d. načelnika Odjeljenja za prostorno uređenje Vladislav Stevanović i Goran Dragaš za v.d. načelnika Odjeljenja za opštu upravu i društvene djelatnosti.

Na današnjoj sejdnici Skupštine opštine Kozarska Dubica zakletvu je položila odbornica SNSD-a Suzana Babić, a nakon imenovanja to su učinili i novoizabrani zvaničnici Skupštine opštine, opštinski funkcioneri i načelnici odjeljenja.

U početnom dijelu sjednice, konstatovana je neopoziva ostavka prethodno izabranog predsjednika Skupštine opštine Siniše Zlokape, a sjednica je održana uz poštovanje svih higijensko-epidemioloških mjera koje su na snazi, sa 29 lica koja su prisustvovala zasjedanju.

Povjerenik Opštinskog odbora SNSD-a u Kozarskoj Dubici Rodoljub Topić konstatovao je da je danas održana prva redovna sjednica Skupštine opštine na kojoj je izvršena dopuna dnevnog reda u dijelu koji se odnosi na imenovanje novog rukovodstva SO, zamjenika načelnika opštine i novih načelnika odjeljenja.

“Sjednici je prisustvovalo 25 odbornika, a prisustvovali su i odbornici opozicije koji su vodili konstruktivnu raspravu u samoj skupštini i sjednica je protekla u najboljem redu”, rekao je Topić u izjavi novinarima.

On je ocijenio da je SNSD zadovoljan učešćem u vlasti na osnovu koalicionog sporazuma sa NPS-om, SP i NDP-om, shodno izbornom rezultatu.

“SNSD je i dalje partija broj jedan u Kozarskoj Dubici, sa načelnikom opštine, najvećim brojem funkcionera i najvažnijim pozicijama. Planovi su da se nastavi rad na prosperitetu i razvoju opštine Kozarska Dubica i u ova teška vremena pandemije virusa korona”, rekao je Topić.

Novoizabrani predsjednik Skupštine opštine Kozarska Dubica Vladimir Rokić izjavio je da mu imenovanje na tu Funkciju predstavlja veliku čast i zadovoljstvo.

“Pozivam građane Kozarske Dubice na saradnju jer su im moja vrata uvijek otvorena i mogu da dođu kad god im nešto treba. Pozivam na saradnju i poziciju i opoziciju jer smo otvoreni za sve konstruktivne razgovore”, rekao je Rokić.

On je najavio da će u najkraćem vremenskom roku biti biti nastavljana prva redovna sjednica Skupštine opštine Kozarska Dubica, na čijem dnevnom redu su Nacrt budžeta opštine za 2021. godinu, odluke o dodjeli poljoprivrednog zemljišta i druge odluke koje su od interesa za građane ove opštine.

Novoimenovani zamjenik načelnika opštine Marko Tankosić izjavio je novinarima da svoje imenovanje u Skupštini opštine Kozarska Dubica doživljava kao veliku čast i zadovoljstvo, ali i kao obavezu i zadatak.

“Želim da se zahvalim NPS-u, na čelu sa Darkom Banjcem, koji me je predložio za ovu funkciju, te koalicionim partnerima koji su na današnjoj sjednici podržali moje imenovanje i imenovanje načelnika opštinskih odjeljenja iz NPS-a”, rekao je Tankosić.

On je ocijenio da je koalicija stranaka koje čine skupštinsku većinu u Kozarskoj Dubici prirodna, jer postoji i na republičkom nivou, te najavio da će u narednom periodu u Kozarskoj Dubici biti realizovano nekoliko važnih projekata.

(Srna/SB)