Vijesti 14.11.2016.

Pomoć oboljeloj braći Kostadinović stiže sa svih strana

ČITANJE: 1 minuta

Drugari braće Stefana (9) i Daria (6) Kostadinović udružili su se da skupe novac za njihovo liječenje.

Djeca iz škole „Đura Jakšić“ u Šargovcu su se organizovala i preko roditelja zatražila da se u školi pokrene akcija prikupljane novca za liječenje dječaka.

Braća su oboljela od najtežeg oblika distrofije, koja je neizliječiva, i propadanje njihovih mišića je neizbježno. Liječenjem u Italiji mogu da uspore napredovanje bolesti, a samo za putovanje im treba 3.000 evra.

– Školski drugari su za Stefana još prije dvije godine prikupili novac, kada je otkriveno da ima poteškoće u kretanju, i iskorišćen je za analize i dijagnozu bolesti.

Ove godine u našu školu je krenuo i njegov brat Dario, roditelji su inicirali prikupljanje novca, a od Ministarstva prosvjete RS čekamo odobrenje da sprovedemo akciju – rekla je psiholog iz ove škole, Neda Milinković.

Poslije pisanja „EuroBlica“ o Kostadinovićima i teškim uslovima u kojima živi njihova osmočlana porodica, redakciji su se javili donatori iz Austrije, Srbije i RS voljni da im pomognu.

Roditelji čekaju da prikupe dovoljno novca, a za sada imaju trećinu potrebne sume.

– Stefan se sve teže kreće. Zbog obaveznih vježbi zapostavlja školu, ali nastojimo da što manje izostaje, jer mu nedostaje druženje sa drugarima – kaže majka Slađana.

Do kraja mjeseca aktivan je broj 1412 za pomoć dječacima, a 23. novembra biće organizovan humanitarni koncert.

(blic.rs)