Politika 18.12.2016.

Pomoć odbornika socijalno ugroženim: Iskrene namjere ili samopromocija?

ČITANJE: 1 minuta

Najmlađi odbornik Skupštine grada Banjaluka, Draško Stanivuković, sjetio se socijalno ugroženih porodica. Starijim kolegama predložio je da dio svojih naknada odvoje za te porodice, da bi im obezbjedio praznični ručak.

“Moja namjera je da ovom inicijativom pokažemo razumjevanje prema najugroženijim slojevima našeg društva, da pokažemo jednu dozu plemenitosti skupštine i da se na taj način približimo našem stanovništvu”, izjavio je Draško Stanivuković, odbornik u Skupštini grada Banjaluka (PDP).

Sa Stanivukovićevom idejom složio se DNS-ovac Boran Bosančić. Kaže, uvijek se odazivao humanitarnim akcijama, i odvajao prihode za ugrožene. Ovaj put pomoći će porodici sa Manjače, koju lično poznaje i zna da im je pomoć za najradosnije dane prijeko potrebna.

“Svakako treba da budu obuhvaćeni načelnici odjeljenja u Gradskoj upravi, direktori javnih preduzeća kao najznačajniji funkcioneri grada Banja Luka i da se naravno uputi poziv svim funkcionerima sa republičkog nivoa, kako bi na taj način došli do što većeg obuhvata tim socijalno ugroženim porodicama”, istakao je Boran Bosančić, odbornik u Skupštini grada Banjaluka (DNS).

Starije kolege se slažu da ugroženima treba pomagati, ali su mišljenja da to treba raditi daleko od očiju javnosti.

“Ja to radim zadnjih osam godina. Ja garantujem da 90 odsto odbornika Skupštine grada svoja primanja daju u humanitarne svrhe. Mali očito sam sebi pravi reklamu”, smatra Marinko Umičević, odbornik u Skupštini grada Banjaluka (SNSD).

Da li je reklama ili ne – svejedno. Porodicama kojima je potrebna pomoć, najvažnije je da će barem za praznike, imati puniju trpezu.

(ATV)